FOLLOW US: facebook twitter

STOP στο κάπνισμα!: Ενημερωτική καμπάνια από τις επισκέπτριες υγείας στον Πύργο για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος

Ημερομηνία: 30-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Το μήνυμα για την ανάγκη διακοπής του καπνίσματος, που αποτελεί ίσως την μεγαλύτερη  απειλή για την υγεία των ανθρώπων τις τελευταίες δεκαετίες προκαλώντας καρκίνο των πνευμόνων και καρδιακά νοσήματα. έστειλαν το Σάββατο το πρωί οι επισκέπτριες Υγείας από την 1η ΤΟΜΥ Πύργου και τις  νοσηλευτικές μονάδες και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας της Ηλείας, που διοργάνωσαν στην πλατεία δικαστηρίων, στο πλαίσιο της Ημέρα του Επισκέπτη Υγείας.

Στην καμπάνια ενημέρωσης οι επισκέπτριες υγείας ενημέρωσαν τους διερχόμενους  με διανομή σχετικών φυλλαδίων για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος, για τις αλήθειες και τους μύθους που συνοδεύουν αυτήν την επιβλαβή συνήθεια που είναι εξάρτηση. Πολλοί ήταν οι πολίτες που σταμάτησαν στο κιόσκι που είχαν στήσει οι επισκέπτριες υγείας μπροστά από τα δικαστήρια, έλαβαν φυλλάδια, ενημερώθηκαν για τους τρόπους διακοπής του καπνίσματος όπου ο καπνιστής μπορεί να υποβληθεί σε ένα φάσμα πολλαπλής θεραπευτικής παρέμβασης που καλύπτει σημαντικά την ομάδα των καπνιστών που επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Κάποιοι μάλιστα από τους διερχόμενους που έτυχε να είναι και καπνιστές, δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν την προσπάθεια να κόψουν το κάπνισμα.

Όπως τόνισαν, μείζονος σημασίας παράγοντας αποτελεί  η προσπάθεια περιφρούρησης της υγείας των μη καπνιστών με την εφαρμογή των νόμων για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και κέντρα αναψυχής, αλλά παράλληλα να απαιτήσουν την απαγόρευση σε ευαίσθητους δημόσιους ανοικτούς χώρους, όπως είναι οι παιδικές χαρές, οι παραλίες, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα πάρκα κ.λ.π. αφού συνήθως τα παιδιά είναι η πιο συνήθης ομάδα παθητικών καπνιστών.  Κάλεσαν δε όλους τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτήν την προσπάθεια και επίσης να σεβαστούν τους μη καπνίζοντες.

Οι επισκέπτριες υγείας μοίρασαν και υλικό για το που μπορεί να απευθυνθούν οι καπνιστές για να βοηθηθούν, όπως  στα Κέντρα Διακοπής Καπνίσματος, που ωστόσο στην Ηλεία λειτουργεί τέτοιο Ιατρείο μόνο στο Κ.Υ Σιμόπουλου. Όπως τόνισαν οι επισκέπτριες Υγείας που συμμετείχαν στην καμπάνια, ευχής έργο είναι να λειτουργήσει σύντομα Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος και στο Νοσοκομείο Πύργου και αυτό θα αποτελέσει πρότασή τους προς την διοίκηση του Νοσοκομείου.

Τι δήλωσαν οι επισκέπτριες υγείας

Φανή Μαντή –Κ.Υ Γαστούνης

Η 17η Σεπτέμβρη έχει οριστεί από το Υπουργείο Υγείας ως Πανελλήνια Ημέρα Επισκεπτριών Υγείας. Το θέμα του εορτασμού της φετινής χρονιάς είναι οι βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος και η διακοπή του. Σήμερα ενημερώνουμε τους πολίτες του Πύργου και επίσης έχουμε υποβάλλει αίτημα στο δήμο Πύργου να υιοθετήσει τις άκαπνες παιδικές χαρές και τις παραλίες. Έχουμε αρκετές δηλώσεις πολιτών που ευαισθητοποιήθηκαν και μας υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν προσπάθεια να κόψουν το τσιγάρο.

Ρεβέκα Κολλιοπούλου  – 1η ΤΟΜΥ Πύργου

Η 1η ΤΟΜΥ Πύργου συμμετέχει ενεργά στην δράση των Επισκεπτριών Υγείας, ενημερώσαμε τον κόσμο για την ανάγκη διακοπής του καπνίσματος, ο κόσμος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, είχαν πολλές απορίες όπως το αν κάνουν ένα τσιγάρο είναι αρκετό να γίνουν καπνιστές και εννοείται ότι είναι αρκετό. Η νικοτίνη είναι το τρίτο ναρκωτικό που υπάρχει από άποψη εθισμού και πρέπει για την διακοπή του καπνίσματος να απευθυνθούμε στα Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος,

Αθηνά Αρβανιτάκη –Κ. Υ Πύργου

Στην καμπάνια συμμετέχει και το Κ.Υ Πύργου μαζί με τους άλλους φορείς που αφορά μια μεγάλη δράση για την διακοπή του καπνίσματος και στοχεύουμε κυρίως στους νέους ανθρώπους και αυτούς θέλουμε να αποτρέψουμε από το να καπνίσουν και να γίνουν ασθενείς.. Γιατί ένας καπνιστής όταν πάει στο Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος ονομάζεται πλέον ασθενής.

Νίκη Κριελλέση- Νοσοκομείο Πύργου

Και το Νοσοκομείο Πύργου συμμετέχει στην δράση διακοπής του καπνίσματος και θα εισηγηθώ στον διοικητή του Νοσοκομείου να γίνει Κέντρο διακοπής Καπνίσματος γιατί είναι πολύ σημαντικό. Οι επισκέπτριες υγείας του νομού ασχολούνται και με προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία, γιατί πρέπει όλοι να συνταχθούμε κατά του καπνίσματος για να έχουμε θετικά αποτελέσματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος