FOLLOW US: facebook twitter

Στον υπουργό για το Υποθηκοφυλακείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 02-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

slide-ypothikofolakeioΚοινό μέτωπο Συμβολαιογράφων – Δικηγόρων και δήμου για το θέμα

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο θα συναντήσει αντιπροσωπία των φορέων της Αμαλιάδας την προσεχή Τρίτη, για να συζητήσουν το θέμα του Υποθηκοφυλακείου της πόλης, με αφορμή τις αλλαγές που επιφέρει στο χώρο το νέο νομοσχέδιο. Οι φορείς της Αμαλιάδας αντιδρούν στην συγχώνευση όλων των Υποθηκοφυλακείων της Ηλείας σε ένα και επιθυμούν διακαώς την διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας.

Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Κυπρούλης είχε συνάντηση με τους συμβολαιογράφους της περιοχής για να συζητήσουν τις νεότερες εξελίξεις στο θέμα. Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας και δικηγόρος Ανδρέας Νικολακόπουλος. Συμβολαιογράφοι και δικηγόροι δημιουργούν κοινό μέτωπο διεκδίκησης μαζί με τον δήμο Ήλιδας για τη διατήρηση του Υποθηκοφυλακείου Αμαλιάδας στη λογική της πρότασης που καταθέτουν για την διατήρηση ενός Υποθηκοφυλακείου ανά Πρωτοδικείο. Ο κ. Κυπρούλης εκτός τον άλλων ανακοίνωσε την συνέχιση της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους για το θέμα του Υποθηκοφυλακείου.

Όπως έγινε γνωστό ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Νίκος Κυπρούλης και ο πρόεδρος του ΔΣ Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος θα συναντηθούν την ερχόμενη Τρίτη στις τέσσερις το απόγευμα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο για το θέμα, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις του σε ότι αφορά την περιοχή επί του νομοσχεδίου.

Η πρόταση των συμβολαιογράφων Αμαλιάδας

Η πρόταση που καταθέτουν οι συμβολαιογράφοι της Αμαλιάδας έχει ως εξής: «Στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας και αντιλαμβανόμενοι τον στόχο  και το πνεύμα των διατάξεων των άρθρων αυτού που έχουν τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, προτείνουμε όσο αφορά την εφαρμογή αυτών, για την περιφερειακή ενότητα Ηλείας την λειτουργία όχι ενός αλλά δύο έμμισθων Υποθηκοφυλακείων,  ένα ανά Πρωτοδικείο (Πύργου και Αμαλιάδας), γνωρίζοντας ότι αυτό εξυπηρετεί καλύτερα την λειτουργία των Υπηρεσιών του Υποθηκοφυλακείου και μελλοντικού Κτηματολογικού Γραφείου, τους πολίτες των αντίστοιχων πρωτοδικειακών περιφερειών  και τους επαγγελματικούς κλάδους που άμεσα ή έμμεσα το αντικείμενο εργασίες τους συνδέεται με την λειτουργία του Υποθηκοφυλακείου. Ταυτόχρονα η πρότασή μας υποστηρίζει και εξυπηρετεί με ευκολότερο και ορθότερο τρόπο την  κεντρική λειτουργία της Υπηρεσίας του Υποθηκοφυλακείου στην οποία στοχεύει το εν λόγω νομοσχέδιο, η οποία δεν αναιρείται με την σύσταση δύο αντί ενός έμμισθων Υποθηκοφυλακείων ανά περιφερειακή ενότητα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος