FOLLOW US: facebook twitter

Στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς τα απορρίμματα του δήμου Γορτυνίας

Ημερομηνία: 12-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Περιβάλλον
Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη

Στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς θα μεταφέρονται ως τον Αύγουστο του 2021 τα αστικά απορρίμματα του δήμου Γορτυνίας της Αρκαδίας, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και η οποία έχει σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει προκληθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, λόγω του «παγώματος» στην κατασκευή της μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα, ο δήμαρχος Γορτυνίας, Στάθης Κούλης, συναντήθηκε με τον γγΣυντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, για να συζητήσει μαζί του τα ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά.

Προφανώς και είναι κατανοητό να υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ των δήμων όταν ανακύπτει πρόβλημα, άλλωστε η Ηλεία βρέθηκε σε παρόμοια θέση την προηγούμενη δεκαετία. Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, είναι αν έχει ενημερωθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος για τη σχετική απόφαση ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας και ο δήμος Ήλιδας, που είναι ο φορέας υλοποίησης του εργοστασίου απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος