FOLLOW US: facebook twitter

Στον Θ. Σκυλακάκη ο Α. Νικολακόπουλος: Με προτάσεις για την στήριξη της Ηλείας από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η μέγιστη δυνατή αξιοποίησή του για την Ηλεία, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Θεόδωρου Σκυλακάκη και του βουλευτή του Νομού μας Ανδρέα Νικολακόπουλου.

Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του κ. Νικολακόπουλου στο γραφείο του Υπουργού υπήρξε η δυνατότητα μιας πολύ χρήσιμης και ουσιαστικής συζήτησης,με τον κυβερνητικό παράγοντα να δείχνει για μία φορά ακόμη την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του για τον τόπο μας.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του με την κατάθεση προσφάτως αναλυτικού υπομνήματος στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ένταξη του Νομού στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, υπάρχει ήδη ένας σχεδιασμός σε εξέλιξη που φέρνει την Ηλεία σύντομα πολύ κοντά στην υλοποίηση αποφάσεων.

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

Στη βάση της σχετικής πρότασης του βουλευτή έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην διαμόρφωση ισχυρού επενδυτικού κλίματος, αφού ήδη η Ηλεία έχει αρκετές δυνατότητες για στοχευμένες και μεγάλες επενδύσεις αρκεί να διευκολυνθούν από το σύστημα διοίκησης και να παροτρυνθούν από την Ελληνική Πολιτεία στην κατεύθυνση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου και επωφελούς για την απασχόληση μοντέλου.

Για τον λόγο αυτό ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε και το ζήτημα συνεργασίας με την «EnterpriseGreece», έναν Οργανισμό που εποπτεύεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε, με τον Πρόεδρο του Οργανισμού και Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννη Σμυρλή, βρίσκεται σε επικοινωνία έχοντας πραγματοποιήσει και συνάντηση με σκοπό τις παραμέτρους και τις κινήσεις προσέλκυσης επενδυτικού ενδιαφέροντος  στο Νομό μας.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε με την ευκαιρία την ανάγκη για την συνέχιση της στήριξης των πληγέντων από την Covid– 19 τόσο στην αγορά και την επιχειρηματικότητα, με τους επαγγελματίες και εργαζόμενους να εξακολουθούν να βρίσκονται σε δυσχερή θέση, όσο και στον πρωτογενή τομέα με τους αγρότες που επίσης αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα προώθησης των προϊόντων τους.

Όπως τονίσθηκε και από τον κ. Σκυλακάκη αν και τα οικονομικά δεδομένα λόγω των γνωστών συνθηκών έχουν πλέον αλλάξει σε μεγάλο βαθμό με συγκεκριμένα και όχι χαλαρά δημοσιονομικά περιθώρια, η στρατηγική μέσω ειδικών προγραμμάτων ενίσχυσης θα συνεχισθεί  για να μπορέσουν να ενισχυθούν οι προαναφερόμενες κατηγορίες.

Θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν, είπε απευθυνόμενος στον Ηλείο βουλευτή, να στηριχθεί η τοπική οικονομία και οι άνθρωποι που αποτελούν την «ραχοκοκαλιά» της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος