FOLLOW US: facebook twitter

Στον Πύργο χθες ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπ. Πρωτοψάλτης: «Δύσκολοι οι επόμενοι μήνες στην αγορά εργασίας»

Ημερομηνία: 18-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Συναντήσεις σε δήμο Πύργου, ΕΒΕ Ηλείας, Εργατικό Κέντρο

«Η επόμενη μέρα απαιτεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης»

-Ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 1.100 ανέργους 18-30 ετών αποκλειστικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Το ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι στην αγορά εργασίας ως συνέπεια της πανδημίας και ως εκ τούτου ο  τομέας της απασχόλησης αλλά και της επιχειρηματικότητας θα χρειαστεί ενίσχυση έτσι ώστε να περιοριστούν οι στρατιές των ανέργων, παραδέχθηκε χθες ο Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον Πύργο, προσκεκλημένος από το Επιμελητήριο Ηλείας. Ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε ότι “ ο ΟΑΕΔ είναι όμως εδώ για τα δύσκολα και το απέδειξε όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας” και γι αυτόν τον σκοπό έχει σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα 100.000 θέσεων εργασίας μέχρι το τέλος του έτους όπου σκοπός αυτών των δράσεων θα είναι η επιδότηση εργασίας. Παρουσίασε  συνοπτικά τα προγράμματα που συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό αυτό και δήλωσε ότι θέλει να πιστεύει πως η πρόσκληση για την Κοινωφελή Εργασία των  36.500 θέσεων εργασίας θα βγει στον αέρα πριν από τα τέλη του Ιουνίου καθώς τροποποιήθηκε η ΚΥΑ που είχε προκαλέσει μια σαφή καθυστέρηση, αλλά οι διαδικασίες έχουν πλέον ολοκληρωθεί και ο ΟΑΕΔ είαι έτοιμος για να το υλοποιήσει. Τέλος ανακοίνωσε την υλοποίηση ενός νέου προγράμματος για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας για 1.100 ανέργους 18-30 ετών που θα υλοποιηθεί ειδικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπου οι δείκτες της ανεργίας ειναι υψηλοί.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του Διοικητή του ΟΑΕΔ ήταν οι υπηρεσίες του Οργανισμού, το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης Πύργου και η Επαγγελματική Σχολή ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ,ΙΕΚ), ενώ στην συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, το Εργατικό Κέντρο Πυργου και ολοκλήρωσε την εδώ επίσκεψή του στο Επιμελητήριο Ηλείας όπου συναντήθηκε με την διοίκηση, εμπορικούς συλλόγους και παραγωγικούς φορείς, όπου παραχώρησε και συνέντευξη τύπου.

Τον κ. Πρωτοψάλτη καλωσόρισε στο Επιμελητήριο ο  πρόεδρος κ. Κώστας Νικολούτσος που τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης του ΕΒΕ και τόνισε ότι η Ηλεία πρέπει να αντιμετωπιστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο γιατί αντιμετωπίζει και ιδιαίτερα προβλήματα.  Τέτοια είναι το θέμα των μη νομίμως απασχολούμενων εργατών γης 8000-10000 άτομα,  οι συνέπειες που έχει ο νομός να αντιμετωπίσει στον τομέα της απασχόλησης εξαιτίας της πανδημίας αλλά και το  ότι μετά τις πυρκαγιές του 2007, έχει διαταραχτεί ο οικονομικός και κοινωνικός  ιστός της Ηλείας και αυτό δημιουργεί πολυ σοβαρά θέματα στον τομέα της απασχόλησης. Τέλος ο κ. Νικολούτσος επισήμανε ότι ο νομός έχει μεγάλο θέμα συγκράτησης του πληθυσμού μας και βάσει της μελέτης που είχε κάνει το επιμελητήριο ένα 17% των κατοίκων έχουν μετοικήσει σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα και ο μονος τρόπος για να μείνουν οι Ηλείοι και ειδικά οι νεοι στον τόπο τους, είναι να βρεθούν νέες μορφές απασχόλησης.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΟΑΕΔ ευχαρίστησε το ΕΒΕ Ηλείας αλλά και όλους τους παραγωγικους φορείς και τοπικούς παράγοντες για την θερμή υποδοχή και τόνισε ότι “Γνωρίζουμε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι στην αγορά εργασίας και δουλειά του ΟΑΕΔ είναι να στηρίξει το εργατικό δυναμικό της χώρας. Ο ΟΑΕΔ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στην πρώτη γραμμή για την ανάσχεση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης.

Πρόγραμμα για 1.100 ανέργους από την  Περιφέρεια Δυτ.  Ελλάδας

Εξειδικεύοντας το νέο πρόγραμμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Πρωτοψάλτης επισήμανε ότι στο πλαίσιο επιδότησης της εργασίας, ξεκινούν οι αιτήσεις για ένα πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας για 1.100 ανέργους ηλικίας 18-30 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μια περιφέρεια που όπως παραδέχθηκε πλήττεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας και γι αυτό έχει ανάγκη τέτοιες ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης. Ο σκοπος αυτού του προγράμματος που θα είναι διάρκειας 7 μηνών με επιδότηση 100% απο τον ΟΑΕΔ, είναι να δώσει την δυνατότητα νέοι άνεργοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία που πολλές φορές αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ένας ακόμα σκοπός του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να σταματήσει το φαινόμενο διαρροής ειδικά επιστημονικού εργατικού δυναμικού. “Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή η δράση θα έχει μεγάλη ανταπόκριση στην ΠΔΕ και θα συμβάλλει στην ανάσχεση της ανεργίας και την προώθηση της απασχόλησης και θα υπάρξει υψηλή απορροφητικότητα. Για αυτο καλούμε όλες τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για να αξιοποιήσουν το νέο αυτό πρόγραμμα έτσι ώστε η επιδότηση της εργασίας να έχει το αντίκτυπο που θέλουμε.”

Σε συνάρτηση των προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης ο κ Πρωτοψάλτης τόνισε ότι ως νέος Διοικητής έχει βάλει ως πρώτη του προτεραιότητα να έρθει ο νέος ΟΑΕΔ πιο κοντά στις επιχειρήσεις, γι αυτό και επιζητεί μια πιο στενή συνεργασία με τον επιχειρηματικό κόσμο. “Θελουμε στενότερη συνεργασία με τα Επιμελητήρια, τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς και τις επιχειρήσεις έτσι ώστε να συνδιαμορφώνουμε και να σχεδιάζουμε από κοινού δράσεις για την αύξηση της απασχόλησης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος