FOLLOW US: facebook twitter

Στον Πύργο ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι:«Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκέντρωση»

Ημερομηνία: 18-04-2022 | Συντάκτης:

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε ενδιαφέρουσα και δημιουργική συζήτηση εξελίχθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν προχθές το μεσημέρι στον κινηματογράφο «ΟΡΦΕΑ» στον Πύργο οι Οικολόγοι Πράσινοι, στο πλαίσιο περιοδείας που έχουν ξεκινήσει με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τις προγραμματικές τους θέσεις για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, με κυριότερα την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Παρόντες ήταν ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης, και ο συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων, Δημήτρης Πολιτόπουλος, τους οποίους υποδέχθηκε ο Συντονιστής του κόμματος στη Δυτική Ελλάδα, Γιώργος Γουβιάς μαζί με τοπικά στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, συζητήθηκε διεξοδικά η αλματώδης άνοδος του πληθωρισμού και ιδιαίτερα το πρόβλημα της ενεργειακής κρίσης, ωστόσο η συζήτηση επεκτάθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων, στα θέματα πρόληψης φυσικών καταστροφών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, καθώς και στην ανάγκη ενθάρρυνσης της αποκέντρωσης.

Ο κ. Πολιτόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι η ενίσχυση της Περιφέρειας είναι θεμελιώδης προγραμματική θέση, καθώς θέτει τις βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.
«Θέλουμε να αναπτυχθούν δράσεις και επενδύσεις στην περιφέρεια, όχι μόνο για να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στην περιοχή τους, αλλά να κερδίσουμε και κάποιους που έχουν μετακομίσει στην Αθήνα, για να επιστρέψουν στον τόπο τους. Για μας είναι κομβικής σημασίας να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε την οικονομία στην περιφέρεια, να ενισχύσουμε τις δομές προκειμένου να υπάρχουν κατάλληλες συνθήκες ακόμα και στις εγκαταλελειμμένες περιοχές. Επίσης θεωρούμε πως η τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να έχει περισσότερες αρμοδιότητες και τους κατάλληλους πόρους. Περιβάλλον και άνθρωπος δεν μπορούν να συνυπάρξουν αν δεν έχεις μια ύπαιθρο ζωντανή και παραγωγική με δυνατότητες στήριξης της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε.
Ο κ. Τσιρώνης, ο οποίος έχει χριστεί επίτιμος δημότης Πύργου για τη συμβολή του στη διαχείριση των απορριμμάτων δήλωσε: στη μάχη που θα δοθεί τις επόμενες εβδομάδες, μήνες, χρόνια για την ακρίβεια, το καινούριο μέτωπο, εμείς οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε πως έχουμε εκείνες τις λύσεις που –όπως και με τα σκουπίδια- είναι και ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες και που μπορούν να ξαναζωντανέψουν την ελληνική ύπαιθρο, να δώσουν στον αγρότη βιωσιμότητα οικονομική, για να παραμείνει στον τόπο του, και να επιστρέψουν κι άλλοι άνθρωποι που είναι στα αστικά κέντρα και ζουν στα όρια της φτώχειας, ώστε να έχουμε ξανά την Ελλάδα δυνατή, οικονομικά εύρωστη και παγκόσμια ονομαστή όχι μόνο για την αρχαιότητα αλλά και για το παρόν της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος