FOLLOW US: facebook twitter

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δ. Ήλιδας η μεγάλη έκθεση 33 σπουδαστών του δασκάλου ζωγραφικής Kristo Defrim Hasa

Ημερομηνία: 06-06-2022 | Συντάκτης:

Εγκαινιάζεται απόψε στον Πολυχώρο Πολιτισμού δήμου Ήλιδας

«Χρόνια και Τέχνη»

  • Οι δύο ομάδες ζωγραφικής Αμαλιάδας & δήμου Ήλιδας λειτουργούν εδώ και 18 συνεχή χρόνια δημιουργώντας ένα φυτώριο νέων καλλιτεχνών

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Απόψε το βράδυ στις 8, στον Πολυχώρο Πολιτισμού δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα, εγκαινιάζεται και ανοίγει τις πύλες της για το κοινό, η μεγάλη έκθεση με έργα 33 σπουδαστών του εικαστικού και δασκάλου Ζωγραφικής Kristo Defrim Hasa από τις ομάδες ζωγραφικής Αμαλιάδας και δήμου Πηνειού, με τίτλο «Χρόνια και Τέχνη».

Οι ομάδες Ζωγραφικής από το Τμήμα Ζωγραφικής Αμαλιάδας και το Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Πηνειού, λειτουργούν εδώ και 18 χρόνια με πολλές επιτυχίες και συμμετοχές στο νομό μας, αλλά και σε εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους σπουδαστές, έχουν μαθητεύσει χρόνια στο πλευρό του Χρήστου Χάσα και είναι πλέον ώριμοι και εξαιρετικοί καλλιτέχνες. Εξ ου και ο τίτλος της έκθεσης «Χρόνια και Τέχνη», που αντικαθρεφτίζει και την πολύχρονη προσφορά του Χρήστου Χάσα στην διάδοση της τέχνης, των εικαστικών και του πολιτισμού στην Αμαλιάδα αλλά και στον δήμο Πηνειού. Μετά από πολύ προσπάθεια και επιμονή, η έκθεση στήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο το ζωγράφο που διαθέτει και την δική του ιδιαίτερη εικαστική ματιά για το στήσιμο μια έκθεσης και όπως και ο ίδιος λέει « το μόνο που λείπει πλέον είναι ο κόσμος και τα κεράσματα! Σας περιμένουμε όλους με μεγάλη χαρά στον Πολυχώρο του δήμου Ήλιδας». Οι σπουδαστές- καλλιτέχνες, συμμετέχουν στην έκθεση με αντιπροσωπευτικά έργα τους και όλος ο χώρος έχει πλημμυρίσει χρώματα από τον χρωστήρα τους, με την προσωπική σφραγίδα και ματιά του καθενός.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Θεώνη Δαγκρέ, Μαίρη Γκάτζου, Μαρία Μπινίτσα, Σάσα Νικολοπούλου, Μυρσίνη Μπέκιου, Βεβέ Βλασούλα, Αθανασία Ξένου, Χρυσάνθη Ξένου, Τούλα Ρηγοπούλου, Βάσω Ψιχάλη, Κική Ξένου, Μαρία Δευτεραίου, Φωτεινή Κωνσταντινίδου, Σοφία Ξουρή, Γεωργία Σπεντζάρη, Γαλάτεια Πέτα Καζάκου, Μαρία Νίκα, Γιώτα Καπώνη, Τασία Τσακοπιάκου, Βενετία Παπαδοπούλου, Ρούλα Μουζακη, Αγνή Μπαχ, Σοφία Αρβανίτη, Γιάννη Κωνσταντοπούλου, Βάσω Δεδότση, θεόδωρος Καραμέρος, Μινα Πλέσσα, Θεοδώρα Μπούρα, Ευαγγελία Αργυρού, Θεώνη Χρυσανθακοπούλου, Σταύρος Μουζάκης, Μαργαρίτα Πιπίλα και Κώστας Καλαμαράς.

Διδασκαλία: Kristo Defrim Hasa

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης 17.00- 21.00 καθημερινά από 6 – 12 Ιουνίου 2022.

Πολυχώρος Πολιτισμού δήμου Ήλιδας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος