FOLLOW US: facebook twitter

Στον πάγκο της λαϊκής με το…πτυχίο σου

Ημερομηνία: 09-02-2021 | Συντάκτης:

Η λαϊκή αγορά είναι για τον περισσότερο κόσμο ιερό πράγμα. Άλλωστε οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τους πάγκους τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων έδωσαν το δικό τους «παρών» συντρέχοντας πολλούς συμπολίτες μας που δεν είχαν τα βασικά για να επιβιώσουν.

Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προσωπική σχέση με τους πελάτες τους, πάντα φροντίζουν να τους κρατούν το καλύτερο ενώ βασικό στοιχείο σε αυτή την σχέση παίζει και η εντοπιότητα.

Αυτό λοιπόν τον άρρηκτο δεσμό  θέλει  να διαρρήξει η κυβέρνηση φέρνοντας ένα νομοσχέδιο που στην πραγματικότητα ξεπουλάει τους πάγκους στις εν δυνάμει…. πολυεθνικές.

Όπως λένε οι ίδιοι οι άνθρωποι της λαϊκής ο κυβερνητικός σχεδιασμός καταργεί ουσιαστικά τον θεσμό τους αφού προβλέπει την παραχώρηση της διαχείρισης των λαϊκών αγορών σε ιδιώτες που θα μπορούν να λάβουν έως το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής, αρχικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με δυνατότητα επέκτασης του μέτρου σε όλη τη χώρα, δημοπρατώντας τις θέσεις των λαϊκών και ακυρώνοντας ουσιαστικά τον θεσμό των λαϊκών αγορών.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, αποκαλύπτει ότι το σχετικό νομοσχέδιο ορίζει τον πλειστηριασμό των θέσεων και βγάζει κάθε τρία χρόνια «στο σφυρί» τις θέσεις, ενώ παράλληλα εμπλέκει τους δήμους να γνωμοδοτούν για τον καθορισμό του ύψους του ανταποδοτικού τέλους προς τον φορέα διαχείρισης. Επίσης, φέρεται να καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών (Διοικητικά Συμβούλια) και να εξαιρεί τους εκπροσώπους των παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών από τους σχεδιασμούς και τις αποφάσεις.

Όλες αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν την καταστροφή χιλιάδων μικροπαραγωγών, καθώς όπως λένε οι ίδιοι η είσοδος ιδιωτών στις λαϊκές αγορές αναμένεται να δημιουργήσει έναν αθέμιτο ανταγωνισμό, που θα έχει ως αποτέλεσμα το κέρδος των μεγαλεμπόρων εις βάρος των μικροπωλητών και τη μετατροπή τους σε υπαίθρια μίνι μάρκετ με αγνώστου προελεύσεως προϊόντα.

Το πιο τρελό στην ιστορία ωστόσο είναι ότι με βάση το σχέδιο νόμου θα υπάρχει ένας θεσμός μοριοδότησης με δύο πίνακες: ένας με κριτήρια για την ανεργία, την ηλικία, το οικογενειακό καθεστώς (πολύτεκνοι) αλλά και τους τίτλους σπουδών.

Δηλαδή ο κυρ Παναγιώτης, ο κυρ  Αντώνης, και η κάθε κυρά  Μαρία, που έχουν σπουδάσει Οικονομικά στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο, στην ίδια την ζωή, τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι και… άριστοι… κορνιζάροντας το πτυχίο στον πάγκο με τις πατάτες ….

Πηγή: topontiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος