FOLLOW US: facebook twitter

Στον νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο, Α. Ράπανο, ο δήμαρχος Πύργου ενόψει αντιπυρικής περιόδου

Ημερομηνία: 18-04-2022 | Συντάκτης:

Η καλύτερη προετοιμασία ενόψει της αντιπυρικής περιόδου και η συνεργασία των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αρχηγού του Π.Σ. σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, στην οποία μετείχε κι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος. Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο του κ. Ράπανου με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και τον ενημέρωσε για όλες τις δράσεις, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, της Δημοτικής Αρχής και της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, ο δήμαρχος Πύργου υπογράμμισε  την ιδιαιτερότητα της περιοχής, καθώς έχει «χτυπηθεί» συνεχώς από πολλές φυσικές καταστροφές καθιστώντας απολύτως αναγκαίο ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα θωράκισης αλλά και την ενίσχυση τόσο της Π.Υ. όσο και της Πολιτικής Προστασίας του δήμου, με υλικοτεχνικό εξοπλισμό  και ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κ. Αντωνακόπουλος έθιξε βασικά ζητήματα, όπως την πρόσληψη περισσότερων εποχικών πυροσβεστών για το Νομό Ηλείας όπως και την ανανέωση του στόλου μηχανημάτων, σημειώνοντας πως ο Νομός είναι από τους πλέον πυρόπληκτους της χώρας. Στο σημείο αυτό, ζήτησε από τον Αρχηγό του Π.Σ. να εξετάσει τη δυνατότητα παραχώρησης ενός παλαιού πυροσβεστικού οχήματος για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Ο δήμαρχος Πύργου τόνισε την αγαστή συνεργασία με την Π.Υ. Πύργου και τη συνδρομή των υπηρεσιών του δήμου σε ζητήματα πυρόσβεσης, με οχήματα και εκπαιδευμένους δασοπυροσβέστες. Ενημέρωσε δε τον Αρχηγό για όλες τις παρεμβάσεις προληπτικής πολιτικής που λαμβάνονται, όπως την τοποθέτηση κρουνών σε πολλές τοπικές κοινότητες, την αύξηση του προϋπολογισμού, την ενημέρωση πολιτών για άμεσο καθαρισμό οικοπέδων από βλάστηση αλλά και την προγραμματική σύμβαση με το Δασαρχείο Πύργου για το βουνό στο Κατάκολο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος