FOLLOW US: facebook twitter

Στον κόσμο της γαλάζιας μαφίας

Ημερομηνία: 16-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το γνωρίζαμε ότι ο κόσμος και δη ο κόσμος της πολιτικής δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Αυτό το οποίο αγνοούσαμε είναι πόσο εύκολο ήταν να ζήσουμε καταστάσεις με άρωμα δεκαετίας 60΄ και την συνακόλουθη βία και νοθεία της τότε ΕΡΕ. Το μήνυμα που εστάλη από το στέλεχος της ΝΔ Σπύρο Αβραμάκο και με το οποίο ο αποστολέας ζητά από τους παραλήπτες του μηνύματος να απειλούν συγκεκριμένους βουλευτές ώστε να μην τολμήσουν να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αποκαλώντας τους τελευταίους «προδότες», συνιστά καίριο πλήγμα για την αξιοπιστία, όχι μόνο της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά της πολιτικής τάξης εν γένει.

«Στέλνουμε μνμ ή παίρνουμε τηλέφωνο σε αυτούς που φαίνονται πρόθυμοι να στηρίξουν την κυβέρνηση που θα προδώσει την Μακεδονία μας. Τους λέμε ότι αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ να προδώσουν την Μακεδονία». Πέραν δηλαδή της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, εφόσον στο τέλος του μηνύματος σημειώνονται τα κινητά τηλέφωνα υπουργών και βουλευτών οι οποίοι προτίθενται να ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών, πρόκειται για σαφέστατη προτροπή τρομοκράτησης μελών του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όπως κατήγγειλε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δεχθεί φακέλους με φωτογραφίες που απεικονίζουν λιωμένα κεφάλια γυναικών, με την προειδοποίηση ότι θα της συμβεί το ίδιο αν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας. Η Κ. Παπακώστα έχει στείλει το υλικό στον εισαγγελέα, την ώρα που και ο Κώστας Ζουράρις των ΑΝ.ΕΛΛ., αν και έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά θα στηρίξει την κυβέρνηση, δέχεται σειρά τηλεφωνημάτων όπου άγνωστοι απειλούν τη ζωή του.

Την ίδια στιγμή, απειλές για τη ζωή του αλλά και μελών της οικογένειάς του δέχεται κι ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος έχει από καιρό καταστήσει σαφή τη θέση του για υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ δήλωσε πως θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το χειρότερο δε είναι πως μετά την γνωστοποίηση των μαφιόζικου τύπου μηνυμάτων και την θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν εξέδωσε κάποια καταδικαστική ανακοίνωση, αλλά αντίθετα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος  τύπου κ. Κυρανάκης έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνονται τους όρους της πολιτικής και της δημόσιας ζωής στην Πειραιώς. Σύμφωνα με τον ίδιο «το να παίρνει τηλέφωνο σε πολιτικά γραφεία, ή να στέλνει e-mail ή να στέλνει επιστολές ένας ψηφοφόρος στον βουλευτή του, δεν είναι εκφοβισμός, είναι υποχρέωσή του». Θυμίζει έντονα το «θα του κάνω μία πρόταση που δεν θα μπορεί να αρνηθεί», από το «Νονό», το μυθιστόρημα για τη δράση της ιταλικής μαφίας το οποίο μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην μεγάλη οθόνη από τον Φράνσις Φορντ Κόπολα. Μόνο που στην περίπτωσή μας δεν πρόκειται για ταινία αλλά για την πολύ πραγματική μαφία και τις αντίστοιχες μεθόδους τις οποίες μεταχειρίζεται ένα κόμμα εξουσίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος