FOLLOW US: facebook twitter

Στον ΕΦΚΑ η Ελλάδα αναστενάζει…

Ημερομηνία: 09-06-2020 | Συντάκτης:

Η πανδημία λειτούργησε σαν μεγεθυντικός φακός για τα τεράστια προβλήματα που έχει ο ΕΦΚΑ στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κλίνει καθημερινά σε όλες τις πτώσεις την «ψηφιακή σύνταξη» και τις αυξήσεις, ο ΕΦΚΑ αδυνατεί και υποφέρει. Και μαζί του υποφέρουν πολίτες και προσωπικό.

Την ώρα που οι υπηρεσίες υποτίθεται ότι παρέχονται ηλεκτρονικά λόγω πανδημίας, ελάχιστα είναι τα τμήματα που έχουν αρμόδιο υπάλληλο να απαντά τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά για προγραμματισμένα ραντεβού. Οι ασφαλισμένοι, ειδικά του πρώην ΟΑΕΕ, περιμένουν επί ώρες έξω από τα υποκαταστήματα να εξυπηρετηθούν, ενώ τα ερωτήματά τους για τα πιο απλά πράγματα παραμένουν αναπάντητα.

Τώρα πια χρειάζεται «μπάρμπας στην Κορώνη» όχι για να βγει γρήγορα η σύνταξη, αλλά για να πληροφορηθείς πότε θα αποδεχτούν την αυτασφάλιση για την οποία ο ΕΦΚΑ έχει λαμβάνειν έσοδα. Οι αιτήσεις συντάξεων σε εκκρεμότητα ξεπέρασαν τις 250.000, τα ελλείμματα μήνα με τον μήνα διογκώνονται. Ακόμα και αυτή η υπερτιμημένη εξαγγελία για την ψηφιακή σύνταξη μετατέθηκε, αφού η πιλοτική εφαρμογή της απέτυχε γιατί έχουν γίνει λάθη στους επανυπολογισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος