FOLLOW US: facebook twitter

Στον δήμο Ήλιδας περνά η οικονομική Υπηρεσία του ΦΟΔΣΑ Ηλείας

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Κοινωνία, Νέα
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η σχετική εισήγηση

Τη μεταφορά των καθηκόντων της Οικονομικής και Ταμειακής Υπηρεσίας του ΦΟΔΣΑ Ηλείας από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας ενέκρινε κατά πλειοψηφία την περασμενη εβδομάδα το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας.

Ο δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης αρχικά  έθεσε υπόψη των συμβούλων τη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας, με την οποία εγκρίθηκε ημεταφορά των καθηκόντων Οικονομικής και Ταμειακής Υπηρεσίας του Συνδέσμου, από τον Δήμο Πηνειού στον Δήμο Ήλιδας, κατόπιν της μεταφοράς και της έδρας του στον ίδιο δήμο.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από σχετικό έγγραφο του Δήμου Πηνειού, μετο οποίο ζητάει την επιλογή άλλου ΟΤΑ, μέλους του Συνδέσμου, ο οποίος θα εκτελεί τα παραπάνω καθήκοντα. Κατά συνέπεια, με βάση και το διαβιβαστικό έγγραφο τουΦορέα, πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να λάβει ανάλογη απόφαση. Όπως αναφέρουν, καθήκονταΤεχνικής Υπηρεσίας, εκτελεί για λογαριασμό του η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ήλιδας και καθήκοντα οικονομικής και ταμειακής υπηρεσίας εκτελούσε μέχρι τώρα η οικονομική υπηρεσία τού δήμου Πηνειού.Με την απόφαση αυτή, πλέον όλες οι υπηρεσίες για λογαριασμό τού ΦΟΔΣΑ θα εκτελούνται από τονδήμο Ήλιδας.

Η Λαϊκή συσπείρωση ψήφισε λευκό, αναφέροντας ότι το θέμα δεν είναι τυπικό, αλλάουσιαστικό, καθώς με τη μεταφορά της έδρας θα απασχολείται προσωπικό του δήμου Ήλιδας, ο οποίος είναι ήδη υποστελεχωμένος. «Αυτό δημιουργεί προβληματισμό, αφενός για την επιβάρυνση τουπροσωπικού, και αφετέρου για το αν θα είναι σε όφελος της λειτουργίας τού δήμου», ανέφεραν ο κ. Κολόσακας και ο κ. Λοχοβίτης. Ο κ. Ζαχαρόπουλος ανέφερε ότι συμφωνεί, αλλά πρόσθεσε ότι η μεταφορα της υπηρεσίας θαπρέπει να γίνει μετά από έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων από ορκωτούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος