FOLLOW US: facebook twitter

Στον δήμο Ήλιδας για δύο χρόνια το Κάμπινγκ Κουρούτας

Ημερομηνία: 10-06-2020 | Συντάκτης:

-Θα είμαστε άγρυπνοι φρουροί για να επιστρέψει η Γαλάζια Σημαία, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτ. Επιχείρησης Αμαλιάδας, Χρ. Παλυβός

Στον δήμο Ήλιδας θα παραχωρηθεί για τα επόμενα δύο χρόνια το δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας, καθώς ο δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΤΑΔ για εξωδικαστικό συμβιβασμό, και θα καταβάλει τα οφειλόμεναύψους 63.400 ευρώ για την περίοδο 2017-19, σύμφωνα με όσα υποδείκνυε με γνωμοδότησή της η νομική σύμβουλος του δήμου. Όπως ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Δημοτικής Εταιρείας Ακινήτων του δήμου, Χρήστος Παλυβός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του δήμου, μετά την καταβολή των οφειλών θα ολοκληρωθεί η παραχώρηση του κάμπινγκ και θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες δημοπράτησης των υπηρεσιών που θα παρέχονται εντός του κάμπινγκ.

Παράλληλα, ο κ. Παλυβός, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Γαλάζιας Σημαίας για την παραλία της Κουρούτας, τονίζοντας ότι οι πρώτες φετινές μετρήσεις προμηνύουν επιστροφή της σημαίας το 2021.

«Έχουν γίνει μετρήσεις στα νερά της Κουρούτας το 2016, το 2017, το 2018 και το 2019 και τα νερά ήταν κατάλληλα για κολύμβηση, αλλά όχι εξαιρετικής ποιότητας, γιατί είχαν αυξημένα κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους. Ήταν αποτέλεσμα των νερών που πέφτουν μέσα στη θάλασσα, πιθανόν από τα κανάλια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή φροντίσαμε να έχουμε τις μετρήσεις από νωρίς νωρίς. Στις 25/5 έγινε η πρώτη μέτρηση από την εταιρεία Υδάτων των Ιωαννίνων για την Κουρούτα και τα αποτελέσματα ήταν 10% εντερόκοκκοι και 0% κολοβακτηρίδια, που είναι εξαιρετικά. Στο ίδιο σημείο  και την ίδια μέρα έγινε παράλληλη μέτρηση από εταιρεία που συνεργάζεται με τον δήμο και μας έβγαλε 3% κολοβακτηρίδια και 2% εντερόκοκκους», ανέφερε ο κ.Παλυβός και πρόσθεσε ότι θα γίνουν και όλες οι άλλες αναγκαίες ενέργειες για να είναι έτοιμος ο δήμος την ερχόμενη χρονιά.

«Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να έχουμε την παραλία καθαρή, θα φροντίσουμε να έχουμε κάδους ανακύκλωσης και σκουπιδιών, κάδους για τα γυαλιά, κουβαδάκια θα έχουμε και εμείς και τα καταστήματα για να μην υπάρχουν σκουπίδια στην παραλία. Επειδή η Κουρούτα είναι γεωργική περιοχή, θα παρακαλούσα αυτούς που ποτίζουν, να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού, γιατί όλα τα υπολείμματα πάνε στα κανάλια και καταλήγουν στη θάλασσα, επομένως θα έχουμε πρόβλημα. Η επόμενη μέτρηση είναι στις 22 Ιουνίου. Θα είμαστε άγρυπνοι φρουροί γιανα πάρουμε του χρόνου τη σημαία. Την είχαμε 20 χρόνια και τη χάσαμε με υπαιτιότητα της προηγούμενης δημοτικής αρχής», επισήμανε και πρόσθεσε ότι έχει γίνει δέκτης φημολογίας για ρίψη βοθρολυμάτων στα κανάλια από επαγγελματίες, ζητώντας να σταματήσει αυτό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος