FOLLOW US: facebook twitter

Ο Πύργος έζησε ανεπανάληπτες στιγμές!: Στον απόηχο της 1ης Αποκριάς στο Δήμο Πύργου που συγκέντρωσε πάνω από 12.000 κόσμο

Ημερομηνία: 25-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
«Κερδίσαμε το στοίχημα» δηλώνει στην ΠΡΩΙΝΗ ο «ενορχηστρωτής» των καρναβαλικών εκδηλώσεων Χάρης Μικελόπουλος

Ανεπανάληπτες στιγμές, έζησαν οι δημότες του Πύργου αλλά και οι επισκέπτες που «βούλιαξαν» στην κυριολεξία την πόλη στην πρώτη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, με την «1η Αποκριά» να αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στις παρέες, καθώς οι εντυπώσεις που άφησε, ήταν εξαιρετικές.

Η πόλη, γέμισε μουσικές και χρώματα, με τα δεκάδες γκρουπ να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα σε όλους, αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση σε μικρούς και μεγάλους που βίωσαν πρωτόγνωρα συναισθήματα χαράς. Οι εντυπωσιακές και ευφάνταστες στολές και των 46 γκρουπ που συμμετείχαν, κατέπληξαν ευχάριστα τον κόσμο που απόλαυσε μοναδικές στιγμές σε μια πόλη που για χρόνια δεν είχε να τους προσφέρει, τίποτα αντίστοιχο.

Παιδικός Σταθμός «Marietta»

 

Ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος από το πρώτο κιόλας γκρουπ που άνοιξε την παρέλαση, «οι Ναύτες και τα κορίτσια τους!» με τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ και του Συλλόγου ΑμΕΑ «Ήλις» να κερδίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα και φυσικά να ακολουθούν τα «Bebe sano» του Παιδικού Σταθμού Ρήγας με εξαιρετική παρουσία και… πολύ θόρυβο, τα Νηπιαγωγεία της πόλης αλλά και ο Παιδικός Σταθμός «Marietta» που έδωσε απίστευτο χρώμα στην παρέλαση με τις υπέροχες στολές τους.

Όλα τα γκρουπ, ένας προς ένα ήταν ευφάνταστα και προσεγμένα, οι μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων υπέροχοι, το ίδιο και των σχολών της πόλης ενώ την παράσταση έκλεψαν λίγο πριν το τέλος, τα γκρουπ των ενηλίκων, οι παρέες της πόλης που συντονίστηκαν προσφέροντας όμορφες στιγμές σε όλους. Τα «Πούπουλα- Ξεπούπουλα» που άνοιξαν και την παρέλαση των ενηλίκων με το γκρουπ 31 ξεχώρισε με τα υπέροχα χρώματα του, οι Γέροι και οι Γριές από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου «Τα Αρχαία Λέτρινα» έδωσαν… ρέστα, το ίδιο και η νεολαία της πόλης με τους «Casa di Papel» που έκλεισαν μοναδικά την παρέλαση.

Χ. Μικελόπουλος: «Το στοίχημα το κερδίσαμε!»

Στον απόηχο λοιπόν της μεγάλη γιορτής που βίωσαν οι δημότες, ο «ενορχηστρωτής» της 1ης Αποκριάς στο Δήμο Πύργου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Χάρης Μικελόπουλος που μέσα σε ένα μήνα, κατάφερε να υλοποιήσει την «εντολή» του Δημάρχου, συντονίζοντας και φέρνοντας εις πέρας, το μεγάλο αυτό γεγονός, μίλησε χθες στην ΠΡΩΙΝΗ.

«Το όνειρο ο Πύργος, να ζήσει μια Αποκριά μετά από πάρα πολλά χρόνια, έγινε πραγματικότητα. Ήταν επιθυμία του δημάρχου, ήταν επιθυμία δική μου και μόλις έπεσε η πρόταση στο τραπέζι, κινητοποιηθήκαμε μια ομάδα που δούλεψε άψογα μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια. Το αποτέλεσμα όχι απλά μας δικαίωσε αλλά βγήκε μια εικόνα μαγική που φέρνει τον Πύργο πολύ ψηλά και με πολλές προσδοκίες για την Αποκριά του 2021 με πολλή καλύτερη προετοιμασία και πολλές εκπλήξεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλο το προσωπικό του δήμου, τους εθελοντές, την αστυνομία και την τροχαία, τον Ερυθρό Σταυρό, τους Σαμαρείτες, την καταπληκτική ομάδα για την Αποκριά, τα μέλη του ΔΟΠΠ, τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους και μια γυναίκα που ήταν από την αρχή η ψυχή αυτής της προσπάθειας, την Βάσω Καράγιωργα» είπε και πρόσθεσε «Το αποτέλεσμα; Εκπληκτική δουλειά των καρναβαλιστών, ευφάνταστες ποιοτικές δημιουργίες που μας γέμισαν με χρώματα, που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλης με το κέφι τους και τη ζωντάνια τους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους για την πανέμορφη δουλειά τους, έδωσαν τα πάντα και μας έκαναν να νιώσουμε τεράστια χαρά αλλά και υποχρέωση! Τους θέλουμε όλους και ακόμα περισσότερους για του χρόνου. Κι ένα επίσης τεράστιο ευχαριστώ στους χιλιάδες δημότες κι επισκέπτες για την συμμετοχή τους και την άψογη στάση τους. Διαχειριστήκαμε πάνω από 12.000 κόσμο και όλα πήγαν τέλεια! Η πρωτεύουσα της Ηλείας από δω και πέρα θα είναι και η πρωτεύουσα της Αποκριάς. Το στοίχημα το κερδίσαμε!».

Παιδικός Σταθμός «Ρήγας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος