FOLLOW US: facebook twitter

Στον «αέρα» ξανά η Παθολογική του Νοσοκομείου Πύργου

Ημερομηνία: 30-06-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Χωρίς γιατρούς από αύριο Παρασκευή

  • Οι γιατροί που μετακινούνται από Πάτρα και Τρίπολη για να καλύψουν τις εφημερίες αρνούνται να ξαναέρθουν καθώς διαπίστωσαν πως συντελείται σε βάρος τους παρανομία

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Οι λύσεις «μπαλώματα» που επελέγησαν πριν ένα και πλέον χρόνο, για την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, η οποία είχε μείνει με έναν ουσιαστικά γιατρό, μετά τις παραιτήσεις των Παθολόγων που τη στελέχωναν, οδηγούν σε νέα κρίση το Γ.Ν. Ηλείας καθώς από αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου και εν μέσω τουριστικής περιόδου, οι μετακινούμενοι ιατροί από τα Νοσοκομεία της Πάτρας και το ΚΥ Τρίπολης, αρνούνται να συνεχίσουν τα «πήγαινε- έλα» καταγγέλλοντας πως είναι παράνομα!

Όπως γίνεται αντιληπτό, στην περίπτωση, που οι γιατροί εκτός Ηλείας, κάνουν πράξη όσα επισήμως εξήγγειλαν μέσα από σχετικό κατεπείγον έγγραφο προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τους Διοικητές των Νοσοκομείων, τότε η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου θα μείνει μόνο με έναν γιατρό και η λειτουργία της πλέον θα είναι αδύνατη με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ήδη νοσηλευόμενους αλλά και για όλα τα νέα περιστατικά- επείγοντα και μη- που θα χρειαστούν νοσοκομειακή φροντίδα.
Οι μετακινούμενοι ιατροί από την Πάτρα και την Τρίπολη, από την πρώτη στιγμή που τους ζητήθηκε να αναλάβουν τις εφημερίες της Παθολογικής κλινικής είχαν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για την απόφαση αυτή χωρίς ωστόσο παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις- δεσμεύσεις τόσο της αν. υπουργού Υγείας κ. Γκάγκα όσο και του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, να δοθεί η απαιτούμενη λύση για την στελέχωση του ΓΝ Πύργου με δικό του ιατρικό προσωπικό.

Όπως τονίζει στο έγγραφο της προς τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας το οποίο υπογράφουν οχτώ συνολικά ιατροί που καλούνται σε εφημερίες στην Παθολογική του Πύργου «το φιλότιμο και η υπομονή και η αντοχή έχουν όρια!».

Πόσο μάλιστα τώρα, που με τα όρια τους εξαντλημένα, ανακάλυψαν πως συντελείται σε βάρος τους παρανομία καθώς διαπίστωσαν ότι τα φύλλα ημερήσιας μετακίνησης από το ΠΓΝΠ, το ΓΝΠ «Αγ. Ανδρέας» και το Κ.Υ. Τρίπολης δεν έχουν καμία νομική αξία. «Δυστυχώς, έχουμε ακόμη την αυταπάτη ότι η δημόσια διοίκηση λειτουργεί επιβεβαιώνοντας την αρχή της εμπιστοσύνης των πολιτών σ’ αυτήν. Η αυταπάτη αυτή δεν μας υποψίασε ότι συντελείται σε βάρος μας παρανομία. Η υπέρβαση των ορίων του φιλότιμου, της υπομονής και της αντοχής μας ανάγκασε να διαβάσουμε προσεκτικά τα έγγραφα που εκδίδετε. Διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για απλά έγγραφα, χωρίς καμία νομική αξία. Είναι έγγραφα παντελώς ανομιμοποιήτα… Τώρα πλέον γνωρίζουμε ότι σε βάρος μας διαπράττονταν παρανομία.

Δηλώνουμε ότι από την Παρασκευή 1η Ιουλίου δεν θα εκτελούμε το σχετικό φύλλο ημερήσιας μετακίνησης μας από το ΠΓΝΠ, το ΓΝΠ «Άγιος Ανδρέας» και το ΚΥ Τρίπολης στο Γ.Ν. Ηλείας- ΝΜ Πύργου. Αξιώνουμε να αποκατασταθεί η βλάβη μας (οικονομική και ηθική) από την σε βάρος μας αδικοπραξία, που διαπράχθηκε. Η παράβαση καθήκοντος είναι και ποινικό αδίκημα» επισημαίνουν.

«Τεράστιοι κίνδυνοι για τους ασθενείς»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, ένας από τους δώδεκα συνολικά γιατρούς που με απόφαση της 6ης ΥΠΕ μετακινείτε για εφημερίες στο Νοσοκομείο του Πύργου, στηρίζοντας τη λειτουργία της Παθολογικής κλινικής, μίλησε στην «Πρωινή» για την απόφαση τους. «Εδώ και πάνω από 12 μήνες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η 6η ΥΠΕ αντί να έχουν πάρει ουσιαστικά μέρα στήριξης, του νοσοκομείου βασίζονται στις πλάτες των γιατρών που μετακινούνται από τα νοσοκομεία της Πάτρας και της Τρίπολης, συντηρώντας και διαιωνίζοντας μια άθλια κατάσταση. Αυτή τη στιγμή ο μοναδικός μόνιμος γιατρός που υπάρχει στην Παθολογική του Πύργου είναι ένας, δεν υφίσταται παθολογική κλινική ουσιαστικά, και συντρέχουν τεράστιοι κίνδυνοι και για την υγεία και τη ζωή των νοσηλευόμενων ασθενών. Έτσι αποφασίσαμε οι μετακινούμενοι γιατροί (12 συνολικά) από Πάτρα και Τρίπολη, να χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο για την υπεράσπιση της εργασιακής μας αξιοπρέπειας και να ευαισθητοποιήσουμε την πολιτεία και την τοπική κοινωνία της Ηλείας να διεκδικήσει αυτά που πρέπει. Γιατί δεν γίνεται ένας Νομός με 160 χιλ. κατοίκους να μην έχει μια ομαλά λειτουργούσα Παθολογική κλινική. Από 1η Ιουλίου προχωράμε σε άρνηση των μετακινήσεων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος