FOLLOW US: facebook twitter

Στον αέρα οι αιτήσεις ΟΣΔΕ – Ανησυχία στον αγροτικό κόσμο για τις επιδοτήσεις

Ημερομηνία: 04-03-2021 | Συντάκτης:

Έντονος προβληματισμός διακατέχει τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, καθώς μπήκαμε στον Μάρτιο και κανένας δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πότε θα ξεκινήσει η υποβολή των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ. Πλήθος αγροτών και κτηνοτρόφων εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, καθώς μέσα από αυτή τη διαδικασία καταβάλλονται οι επιδοτήσεις και απορροφώνται πόροι από τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης, και η καθυστέρηση στη διαδικασία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε «σφιχτές» προθεσμίες και κίνδυνο εκπρόθεσμων αιτήσεων.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών, Άλκης Κωνσταντόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με δηλώσεις του στην «Πρωινή», επισημαίνοντας ότι η αβεβαιότητα που επικρατεί, δεν βοηθά τους παραγωγούς να κάνουν σωστό προγραμματισμό.

«Δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία. Άλλες χρονιές, τέτοια περίοδο η υποβολή αιτήσεων ξεκινούσε από τον Φεβρουάριο, διότι είναι μια σύνθετη και απαιτητική διαδικασία, ειδικά για συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας. Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει και τι συμφέροντα υπάρχουν πίσω από αυτήν την κατάσταση και αν συνδέονται και με την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αυτή τη στιγμή, όμως, είναι όλα ρευστά και μιλάμε για μια κρίσιμη και ρευστή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τρέξουν πολλά προγράμματα, για Νέους Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης, κ.ά. Επίσης, μέσα από το ΟΣΔΕ καθορίζονται οι επιδοτήσεις και τα χρήματα για διάφορα επενδυτικά προγράμματα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι έκδηλος ο προβληματισμος, διότι ο κόσμος έρχεται και μας ρωτά καθημερινά τι γίνεται και δεν έχουμε απάντηση να δώσουμε και αργότερα θα μας ζητήσουν να ολοκληρώσουμε τις αιτήσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και θα αυξηθεί η πίεση», εξήγησε ο κ. Κωνσταντόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος