FOLLOW US: facebook twitter

Στον αέρα η παραγωγή καλαμποκιού στον Κάμπο!

Ημερομηνία: 02-03-2022 | Συντάκτης:

-Ασύμφορη η καλλιέργεια με διπλάσιο ρεύμα, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Χρ. Παλαιολόγος

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στον αέρα είναι η καλλιεργητική περίοδος στον Κάμπο και πιθανότατα σε όλη την Ηλεία, αφού το κόστος του ρεύματος έχει φτάσει σε απαγορευτικά επίπεδα για την πλειονότητα των παραγωγών, με συνέπεια να μην έχουν αποφασίσει αν θα μπουν στα χωράφια τους. Αν ληφθεί υπόψη και το ήδη υψηλό κόστος στα καύσιμα και στα αγρεφόδια, τότε γίνεται αντιληπτό πως η αγροτική παραγωγή στον νομό κινδυνεύει να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση στις εγκαταστάσεις του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα της φετινής αρδευτικής περιόδου λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, Χρήστος Παλαιολόγος, η αρδευτική περίοδος είναι κυριολεκτικά στον αέρα, αφού το κόστος καλλιέργειας, ιδιαίτερα του αραβοσίτου, που είναι μονοκαλλιέργεια στην περιοχή δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, έχει εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη.
«Το κόστος, τα έξοδα και το νερό υπερδιπλασιάζονται κατά τη νέα αρδευτική περίοδο, με αποτέλεσμα η καλλιέργεια να καθίσταται ασύμφορη και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε εκτός των άλλων να ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία (Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Περιβάλλοντος & Ενέργειας) να μην υπάρξει ρήτρα αναπροσαρμογής όσον αφορά τους ΤΟΕΒ, αλλιώς να καλυφθεί η αύξηση της ενέργειας από την πολιτεία. Σε διαφορετική περίπτωση, οποιαδήποτε καλλιέργεια στον νομό είναι μη βιώσιμη κα η γη οδηγείται σε ερημοποίηση και οι αγρότες σε ανεργία», τόνισε ο κ.Παλαιολόγος, ζητώντας από την πολιτεία να παρέμβει αποτελεσματικά για να μην καταρρεύσει ο πρωτογενής τομέας της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος