FOLLOW US: facebook twitter

«Στολίστηκε η κανίστρα μας»: Η Καλίδονα τήρησε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Ημερομηνία: 14-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

«Τα ήθη και τα έθιμα πρέπει να τα τηρούμε, για νά’χουμε ταυτότητα και ελεύθεροι να ζούμε!» Αυτά είναι τα πιστεύω των κατοίκων της Καλίδονας και αυτό έπραξαν και φέτος με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΑΡΕΝΑ.

Όπως αναφέρει η πρόεδρος κ. Φιλιώ Νιάρχου «Το τριήμερο των Απόκρεων ήταν διαφορετικό από τα άλλα χρόνια. Συνέπεσε και η Γιορτή Γυναίκας και <<στολίστηκε η κανίστρα μας>> όπως έλεγαν παλιά όταν θέλανε να παρουσιάσουνε κάποιο σημαντικό γεγονός .Με τη συμμετοχή μας στο πολιτιστικό δρώμενο , στο Καρναβάλι με το άρματα μας , στείλαμε και το μήνυμα στον Ονειροπόλο Σουλτάνο που ονειρεύεται οθωμανικές αυτοκρατορίες με τα όμορφα νησιά μας,. Μπορεί να μας θεωρούν μερικοί <<Ψωροκωσταινα>> αλλά έχουμε τον φυσικό πλούτο, την ιστορία και τον πολιτισμό, και ο Έλληνας πάντα θα αγρυπνάει για την Ελλάδα μας

Την Κυριακή το Βράδυ φάγαμε το παραδοσιακά μακαρόνια, και ο γαμπρός της Καλίδονας Λευτέρης Στεφανουδάκης, με καταγωγή από την Κρήτη με την γυναίκα Ιωάννα έφτιαξαν και προσέφεραν σε όλους τους παρευρισκόμενους τον φημισμένο «γαμοπίλαφο».  Ο επίλογος έκλεισε με τους καλύτερους οιωνούς την Καθαρά Δευτέρα που το γλέντι κράτησε μέχρι τις βραδινές ώρες.».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος