FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η βελτίωση του δικτύου στον αγωγό Κακοταρίου

Ημερομηνία: 26-08-2022 | Συντάκτης:

Προτάσεις στο ΥΠΕΝ για χρηματοδότηση θα υποβάλει ο σύνδεσμος Ύδρευσης «Ο Πηνειός»

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου  

Προτάσεις και µελέτες για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης στον αγωγό του Κακοταρίου θα υποβάλει ο Σύνδεσµος ΄Υδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» σε προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος, σχετικά με τις υποδομές παροχής νερού και έργα τηλεχειρισμού για τον εντοπισμό διαρροών σε δίκτυα άρδευσης.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής  ο πρόεδρος Βασίλης Παπαδόπουλος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει ανακοινώσει πρόσκληση για υποβολή προτάσεων για χρηµατοδότηση έργων στα δίκτυα ύδρευσης των Οργανισµών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατασκευή έργων και την προµήθεια του απαραίτητου εξοπλισµού µε στόχο την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Ο Σύνδεσµος αντιµετωπίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια αρκετά προβλήµατα µε τον αγωγό Κακοταρίου. Ο αγωγός ο οποίος ανήκει στον Σύνδεσµο, παρέχει ύδρευση στους δήµους Ήλιδας, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πηνειού. Λόγω παλαιότητας του αγωγού καθηµερινά αντιµετωπίζουµε πολλά προβλήµατα. Αποτέλεσµα της παλαιότητας του (έναρξη λειτουργίας 1994) είναι οι συνεχείς βλάβες που παρουσιάζονται σε διάφορα σηµεία του. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις στις οποίες καθηµερινά κάνουµε υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιµετώπιση τους. Το πρόβληµα είναι τεράστιο και ζωτικής σηµασίας για τους κατοίκους των ∆ήµων µελών µας», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε πως το δίκτυο µήκους 37 χλµ. (πηγές Κακοταρίου έως δεξαµενή Χαβαρίου) χρήζει άµεσων παρεµβάσεων, προτείντας την υποβολή προτάσεων και μελετών για χρηµατοδότηση από το εν λόγω πρόγραµµα γιατί από τον αγωγό του Κακοταρίου υδροδοτούνται οι τρεις δήµοι µέλη του Συνδέσµου, ο δήµος Ήλιδας, ο δήµος Πηνειού και ο ∆ήµος Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή, αφού έλαβε υπόψη της την εισήγηση του Προέδρου και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος