FOLLOW US: facebook twitter

Στο υπουργείο Παιδείας το «μπαλάκι» της Μουσειολογίας

Ημερομηνία: 15-01-2021 | Συντάκτης:
Ενέκρινε την πρόταση στελέχωσης του τμήματος η Σύγκλητος του ιδρύματος

Την εισήγηση της Κοσμητείας Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της Μουσειολογίας Πύργου από το υπουργείο Παιδείαςυιοθέτησε χθες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο κοσμήτορας ενημέρωσε τα μέλη της Συγκλήτου για την παλαιότερη πρόταση της Κοσμητείας, με την οποία ζητείται από το υπουργείο Παιδείας να πράξει τα δέοντα για τη στελέχωση της Μουσειολογίας με το απαραίτητο προσωπικό. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκαθάρισε ότι οι δυνατότητές του είναι συγκεκριμένες και αρκετά περιορισμένες, ως εκ τούτου ζητά από το υπουργείο Παιδείας να αναλάβει την πρωτοβουλία ενίσχυσης του τμήματος, εφόσον επιθυμεί τη λειτουργία του.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως δεν ετέθη προς συζήτηση η μεταγενέστερη εισήγηση της Κοσμητείας για την οριστική διακοπή της λειτουργίας του τμήματος, με το επιχείρημα ότι δεν είναι βιώσιμο, χωρίς όμως να έχει γίνει ανάκληση της συγκεκριμένης εισήγησης.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας, μετά και την αντικατάσταση του αρμόδιου υφυπουργού Βασίλη Διγαλάκη από τον Άγγελο Συρίγο, τηρεί σιγή ιχθύος και περιμένει τα πορίσματα της αξιολόγησης από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για να προχωρήσει στην αναδιάρθωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος