FOLLOW US: facebook twitter

Στο χορό της τηλεκπαίδευσης Δημοτικά και Νηπιαγωγεία από αύριο το μεσημέρι στην πλατφόρμα Webex

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στο χορό της τηλεκπαίδευσης ή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μπαίνουν από αύριο Τετάρτη τα Δημοτικά Σχολεία που έκλεισαν τη Δευτέρα λόγω κορονοϊού.

Η τηλεκπαίδευση των μαθητών θα γίνεται με δυο τρόπους. Ο πρώτος με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην ΕΡΤ2 τα πρωινά όπου ξεκίνησε χθες στις 9 η προβολή μαθημάτων για όλες τις τάξεις και δεύτερον με την σύγχρονη τηλεκπαίδευση από αύριο το μεσημέρι.

Όσον αφορά την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ (μετά από σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής – θυμίζω ότι στα Γυμνάσια και στα Λύκεια η διδακτική ώρα στην τηλεκπαίδευση είναι 40’), και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5.20 μμ. για τα Δημοτικά, και 2 με 4:20 για τα Νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων μικρών διαλειμμάτων.

Το ωράριο αυτό προκρίθηκε για δυο βασικούς λόγους, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας. Αφενός, για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, είτε επειδή έχουν μεγαλύτερα παιδιά που θα έχουν τηλεκπαίδευση τις πρωινές ώρες είτε επειδή οι γονείς τηλε-εργάζονται, αφ’ ετέρου για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους κ.ο.κ. Οδηγίες εστάλησαν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας, ώστε να ακολουθήσουν δύο ημέρες προσαρμογής, πριν την έναρξη των ψηφιακών μαθημάτων την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι, εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων (data). Υπάρχει επίσης δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος