FOLLOW US: facebook twitter

Στο τραπέζι το ισπανικό μοντέλο για την τιμή του ελαιολάδου

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
-Κερδίζει έδαφος η εφαρμογή μηχανισμού στήριξης, διαρκείς επαφές Βασιλόπουλου με Βορίδη

Το σενάριο εφαρμογής του ισπανικού μοντέλου για την τιμή του ελαιολάδου εξετάζει σοβαρά το υπουργείο Αγροτικής, θέμα που είχε αναδείξει με πρωτοσέλιδό της η «Πρωινή». Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Βασιλόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την ηγεσία του υπουργείου και πιέζει στην κατεύθυνση να βρεθεί συγκεκριμένη φόρμουλα στήριξης.

«Στις συναντήσεις τόσο στον Πύργο όσο και στην Αθήνα με τον υπουργό Μάκη Βορίδη τέθηκε το θέμα στήριξης των ελαιοπαραγωγών μέσω ενός μηχανισμού κατώτατης εγγυημένης τιμής. Θεωρώ ότι σύντομα θα έχουμε νεότερα για τους ελαιοπαραγωγούς μας».

Αξίζει να τονιστεί ότι η στήριξη των ελαιοπαραγωγών με έναν τέτοιο μηχανισμό κατώτατης εγγυημένης τιμής, σαν αυτόν που επιχειρούν να θέσουν σε εφαρμογή και  οι Ισπανοί, τέθηκε στη σύσκεψη του υπουργού  με εκπροσώπους της Διεπαγγελματικής Ελαιόλαδου. Όπως έγινε γνωστό  ο υπουργός  θα ζητήσει  τη γνώμη των εκπροσώπων απ’ όλο το φάσμα της αλυσίδας  του ελαιόλαδου.  Το θέμα της στήριξης  των ελαιοπαραγωγών έχει ξεκινήσει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου  στο  Μαξίμου. Είναι βέβαιο ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν νέα στοιχεία, με βάση και την πρόοδο επί του θέματος στην Ισπανία.  Όποιο  κι αν είναι τελικά το καθεστώς που θα επιλεχθεί, βέβαιο είναι ότι  θα υπάρξει κάποια ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών για την απώλεια εισοδήματος που καταγράφεται φέτος σε πολλούς ελαιοπαραγωγικούς νομούς της χώρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος