FOLLOW US: facebook twitter

Στο Spoudase Festival και φέτος το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου: Θα παρουσιάσει τη χυτή αντλία νερού και τα μαγνητικά τρένα

Ημερομηνία: 05-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Το στιγμιότυπο από την περσινή συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ στο Spoudase Festival.

Υπάρχουν καθηγητές με μεράκι, μαθητές και σχολεία που καινοτομούν, και παρά τις αντίξοες συνθήκες φέρνουν την εκπαίδευση στο κατώφλι του μέλλοντος. Ένα τέτοιο σχολείο είναι και το 1ο ΕΠΑΛ – ΕΚ Πύργου – όπως αναφέρει με ρεπορτάζ του, το μεγάλο εκπαιδευτικό sait “Alfavita”-  που συμμετέχει για δεύτερη φορά στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της Ελλάδας, το 3ο Spoudase Festival που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι στις 22 και 23 Ιουνίου 2019.

Το σχολείο θα παρουσιάσει στους χιλιάδες επισκέπτες του 3ου Spoudase Festival τα παρακάτω διαδραστικά εκθέματα στον ένθετο θεματικό χώρο της Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που έχει καθιερωθεί στο Φεστιβάλ και θα φιλοξενήσει δεκάδες σχολεία και εκπαιδευτήρια απ’όλη την Ελλάδα.

Εποπτικές Ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές στο 1o EΠΑΛ Πύργου

1. Κατασκευή χυτής αντλίας νερού  

Παρουσίαση της χύτευσης, μιας τεχνικής μηχανουργικής κατεργασίας που όλο και λιγότεροι  γνωρίζουν τα μυστικά της.

Η διαδικασία της χύτευσης των τεσσάρων μερών μιας μονοβάθμιας αντλίας νερού έγινε με λειωμένο μέταλλο από το ιδιοκασκευασμενο καμίνι του σχολείου μας.
Ακολούθησε η κατεργασία τους σε τόρνο φρέζα και η συναρμολόγηση της με μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Πύργου..

2. Μαγνητικά τρένα υψηλών ταχυτήτων (550 km/h)

Πρωτότυπες  εποπτικές ιδιοσυσκευές επίδειξης της ηλεκτροδυναμικής ανύψωσης και των τρεχόντων μαγνητικών κυμάτων καθώς και εφαρμογές τους στα  αιωρούμενα  λειτουργικά μοντέλα μας των τρένων MAGLEV.

To Spoudase Festival επενδύει στην ανάδειξη όλων των δράσεων, κινήσεων και πρωτοβουλιών που προωθούν τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, τους ανθρώπους και φορείς που πειραματίζονται και καινοτομούν, τοποθετώντας τις σπουδές στο  κατώφλι του μέλλοντος!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος