FOLLOW US: facebook twitter

Στο Ρίο 60χρονος κτηνοτρόφος με μελιταίο πυρετό

Ημερομηνία: 21-09-2021 | Συντάκτης:
-Σε εξέλιξη η έρευνα της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας για να εντοπιστεί η εστία μετάδοσης

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση (εκτός κινδύνου) ένας 60χρονος κτηνοτρόφος από τοπική κοινότητα του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από το νόσημα της βρουκέλλωσης (μελιταίος πυρετός).

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εμφανίσει «ύποπτα» συμπτώματα την περασμένη εβδομάδα και ύστερα από σειρά εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, διαπίστωσε ότι είχε νοσήσει. Αμέσως μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου και από εκεί κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Πάτρα, για να εξεταστεί από λοιμωξιολόγο.

Σύμφωνα με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, ο 60χρονος εικάζεται ότι έχει προσβληθεί από τη βρουκέλλωση εδώ και αρκετό καιρό, για αυτό και το ιατρικό επιτελείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου διενεργεί καθημερινά εξονυχιστικές εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για τη σοβαρότητα της κατάστασής του και για πιθανές παρενέργειες της ασθένειας στον άτυχο κτηνοτρόφο.

Παράλληλα, ενημερώθηκε και το τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ ) της ΠΕ Ηλείας και ήδη έχουν δρομολογηθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες.

Όπως μεταφέρθηκε από αρμόδια πηγή, έχει ήδη ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ, ενώ το προσωπικό της ΔΑΟΚ έχει ξεκινήσει τη δεοντολογική έρευνα για να εντοπίσει την εστία του νοσήματος, συμπληρώνοντας τα σχετικά δελτία και διενεργώντας αιματολογικές εξετάσεις στο κοπάδι. Στόχος της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας είναι να διακριβώσει αν η εκτροφή είναι η εστία μετάδοσης ή προέρχεται από κάπου αλλού.

Αν αποδειχθεί ότι τα πρόβατα του κοπαδιού έχουν προσβληθεί από τη νόσο του μελιταίου, ακολουθείται η διαδικασία της θανάτωσής τους και η καταβολή αποζημίωσης στον δικαιούχο κτηνοτρόφο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος