FOLLOW US: facebook twitter

Στο… περίμενε τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας για τα εμβόλια

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Μόνο στο ΓΝ Πύργου τα ραντεβού, ταλαιπωρία για τους ηλικιωμένους των απομακρυσμένων περιοχών

«Προσγειώθηκαν» απότομα χθες το πρωί δεκάδες ηλικιωμένοι πολίτες στη νότια Ηλεία, καθώς έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό  covid-19 μέσω της άυλης συνταγογράφησης, αλλά ενημερώθηκαν από τον φαρμακοποιό ότι θα πρέπει να μεταβούν στον Πύργο, αφού προς το παρόν είναι εκτός της πλατφόρμας τα Κέντρα Υγείας Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», θεωρείται δύσκολο –αν όχι ανέφικτο- να ξεκινήσει μαζικός εμβολιασμός στις 20 Ιανουαρίου, αφού τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας δεν έχουν ενισχυθεί ακόμα με το απαραίτητο προσωπικό και τον αναγκαίο εξοπλισμό για να φέρουν εις πέρας ένα τόσο απαιτητικό εγχείρημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Κέντρο Υγείας Γαστούνης ενημερώθηκε ότι  πιθανή ημερομηνία έναρξης εμβολιασμών είναι η 5η Φεβρουαρίου, δίχως όμως αναλυτικές λεπτομέρειες για την όλη διαδικασία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, χαμηλώνει αισθητά ο πήχυς των προσδοκιών για μαζικό εμβολιασμό στον πληθυσμό από τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα πρέπει να σηκώσουν όλο το βάρος το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου και η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας.

Όπως μεταφέρθηκε από έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν στελεχωθεί με το απαραίτητο προσωπικό για να κάνουν τα εμβόλια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο αναγκαίος εξοπλισμός δεν κρίνεται αρκετός.

«Θεωρητικά είμαστε έτοιμοι, αλλά στην πράξη δεν είναι βέβαιο ότι μπορεί να γίνει. Δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να κάνει εμβόλια όλη την ημέρα. Κι αν γίνει αυτό, το Κέντρο Υγείας θα πρέπει να ασχολείται αποκλειστικά με αυτή τη διαδικασία και αναγκαστικά θα μείνουν πίσω όλες οι άλλες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι οποίες είναι απολύτως αναγκαίες, διότι η πλειονότητα των ασθενών στην περιοχή είναι ηλικιωμένοι», τόνισε άτομο που ανήκει στο υγειονομικό δυναμικό της 6ης ΥΠΕ, προσθέτοντας ότι έχει ενημερωθεί η 6η ΥΠΕ εγκαίρως για τις ελλείψεις και τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος