FOLLOW US: facebook twitter

Στο λυκαυγές του 2022…

Ημερομηνία: 31-12-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Ξορκίζουμε το κακό με χαμόγελο και αισιοδοξία για καλύτερες μέρες


Μια από τις πιο δύσκολες χρονιές όχι μόνο στην ιστορία της χώρας, αλλά στην ιστορία του πλανήτη που δεινοπαθεί ακόμα από την επέλαση της πανδημίας και των μεταλλάξεων του κορονοϊού βιώνοντας την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης εποχής με τεράστιες οικονομικές συνέπειες και καταστροφικές ανακατατάξεις παγκοσμίως, μας αποχαιρετά σε λίγες ώρες. Η μικρή και φτωχή Ηλεία πληρώνει το δικό της μερίδιο σε αυτήν την νέα κρίση, καθώς το 2021 που κλείνει τον κύκλο του, αφήνει πίσω του νέες πληγές σε όλα τα ήδη ανοιχτά μέτωπα, τα υγειονομικά, τα οικονομικά, τα αναπτυξιακά, προσθέτοντας δυστυχώς ένα ακόμα λιθαράκι στην εγκατάλειψη και υπανάπτυξη του νομού, που προσπαθεί να ορθοποδήσει μέσα από αντίξοες συνθήκες.

Όσο κι αν ο απολογισμός της χρονιάς που φεύγει μας πληγώνει, είναι απαραίτητο να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στα γεγονότα – σταθμούς που σημάδεψαν την Ηλεία το 2021. Και δεν ήταν ούτε λίγα, ούτε ασήμαντα:

– Η επέλαση της πανδημίας, απέδειξε για μια ακόμα φορά την γύμνια του εθνικού συστήματος υγείας στον νομό και την εγκατάλειψη των νοσηλευτικών μας ιδρυμάτων που εκπέμπουν S.O.S. Βεβαίως οι συνέπειες στην τοπική οικονομία είναι τραγικές!

– Τα λουκέτα στα Πανεπιστημιακά μας τμήματα σε Πύργο και Αμαλιάδα, μας δείχνουν την έξοδο από τον Ακαδημαϊκό χάρτη και τη θέση τους παίρνουν μόνο… υποσχέσεις καθώς η “ταφόπλακα” των ΑΕΙ δεν αναιρείται. Η ενδεχόμενη “αντικατάστασή” των ΑΕΙ με μεταλυκειακές δομές, μόνο ως κοροϊδία μοιάζει!

– Η Πατρών – Πύργου, η εθνική μας καρμανιόλα φαίνεται να βγαίνει από το σκοτεινό τούνελ, παρ’ ολα αυτά ακόμα μετράμε νεκρούς σε κάθε της χιλιόμετρο.

– Οι νέες πυρκαγιές του Αυγούστου κατάκαψαν το μεγαλύτερο μέρος του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και περιοχές του Πύργου με τεράστιες καταστροφές σε δασική και αγροτική γη, αλλά και περιουσίες και απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι υπάρχει άμεση ανάγκη ειδικού σχεδίου πυροπροαστασίας του νομού. Οι αποζημιώσεις των πληγέντων ακόμα έρχονται με το σταγονόμετρο.

– Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκάλεσαν ήδη σοβαρές πλημμύρες δύο και τρείς φορές στις ίδιες περιοχές της Ηλείας, έδειξαν ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο νομός έχει ανάγκη από ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Στο λυκαυγές του 2022, τα συναισθήματα είναι λοιπόν ανάμεικτα. Από την μια μετράμε απώλειες και από την άλλη κρατάμε ζωντανή την ελπίδα μας, αισιοδοξώντας ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία. Ενωμένοι κόντρα σε διχαστικές τακτικές, με όραμα και αγώνες για το κοινό καλό, μπορούμε να κάνουμε πολλά, αρκεί να καταλάβουμε τη δύναμή μας. Ξορκίζουμε το κακό με χαμόγελο γιατί η ζωή είναι αγώνας κι εμείς έχουμε μάθει να μην σκύβουμε το κεφάλι…

Η ΠΡΩΙΝΗ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος