FOLLOW US: facebook twitter

Στο Λάτσειο η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη

Ημερομηνία: 24-08-2022 | Συντάκτης:

Συνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στο πλαίσιο επίσκεψης της Υφυπουργού στην Ηλειακή πρωτεύουσα με θέμα την εργασιακή ένταξη μεταναστών σε σημαντικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, που υλοποιεί το Υπουργείο.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, έγινε εκατέρωθεν ενημέρωση τόσο για τα προγράμματα του Υπουργείου όσο και τις δράσεις του Δήμου πάνω σ’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα και κυρίως στην φιλοξενία μονογονεϊκών οικογενειών προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Αντωνακόπουλος είχε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την. Βούλτεψη ενημερώνοντάς την πλήρως για τη δομή φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στον Πύργο, τη μονάδα φιλοξενίας στη Σκαφιδιά για μητέρες και παιδιά από την Ουκρανία, τις δράσεις της δημοτικής αρχής καθώς και το σύμφωνο με τη Unicef για την υλοποίηση του προγράμματος «Πόλεις ασφαλείς για τα παιδιά» και εξέφρασε, μαζί με την κ. Αυγερινοπούλου, την επιθυμία του για δημιουργία δομής ασυνόδευτων ανηλίκων.

Μετά το τέλος της συνάντησης η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά επισκέπτομαι την Ηλεία και τον Πύργο. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο για την φιλοξενία και τη δυνατότητα που είχαμε να ενημερωθούμε και να ενημερώσουμε. Η Ηλεία, ανήκει σε μία εκ των δύο Περιφερειών που επελέγησαν προκειμένου να ξεκινήσουν τα προγράμματα ένταξης προσφύγων και μεταναστών σε κρίσιμους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Θα ξεκινήσουμε με το αγροτικό πρόγραμμα κυρίως και θα ακολουθήσουν το τουριστικό, το κατασκευαστικό και η μεταποίηση. Φυσικά θα είμαστε σε στενή συνεργασία τόσο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους φορείς. Πρέπει να πούμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που ενέταξε στο Ταμείο Ανάκαμψης την ένταξη τους».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής ασυνόδευτων παιδιών στην περιοχή, η κ. Βούλτεψη σημείωσε: «Δεν είμαι σε θέση ακόμη να πω πώς μπορεί  να προχωρήσει μια δομή ασυνόδευτων ανηλίκων, ακριβώς γιατί είναι πολλές οι παράμετροι και κυρίως οι οικονομικές. Θα το συζητήσουμε φυσικά αναλυτικότερα με τον Δήμαρχο Πύργου και τον ευχαριστούμε για την προσφορά. Για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό, το τρίπτυχο πάνω στο οποίο στηριζόμαστε με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη: προστασία των συνόρων, προστασία των ανθρώπων και ένταξη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος