FOLLOW US: facebook twitter

Στο κολυμβητήριο Πατρών προπονείται πανελλήνιος πρωταθλητής από τον Πύργο

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Μετά από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημ. Νικολακόπουλου
Επανέρχεται το μείζον θέμα της απουσίας κολυμβητικών πισινών  στην Ηλεία…

Καίριας σημασίας ήταν η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού κ. Δημ. Νικολακόπουλου,  για την επίλυση του προβλήματος  των διαδημοτικών μετακινήσεων του πανελλήνιου πρωταθλητή  κολύμβησης Μάριου Αναστασόπουλου από τον Πύργο, προκειμένου να μεταβαίνει για προπονήσεις στο ΠΕΑΚ Πάτρας.

Το θέμα των μετακινήσεων  του πρωταθλητή Μ. Αναστασόπουλου στο κολυμβητήριο Πατρών, ανέδειξε για άλλη μια φορά το έντονο πρόβλημα  που υπάρχει από την απουσία   πισινών  κολύμβησης στην Ηλεία, την ώρα που τα κολυμβητήρια τόσο στον Πύργο όσο και στην Αμαλιάδα,  βρίσκονται  εκτός λειτουργίας.

«Δυστυχώς με λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει  κολυμβητική πισίνα στην Ηλεία, κάτι το οποίο ως Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού με θλίβει ιδιαίτερα. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαι σε συνεχή συνεννόηση με το δήμο Πύργου αλλά και το δήμο Ήλιδας και προσπαθώ να πιέσω όσο μπορώ για να ανοίξουν  όσο το δυνατόν συντομότερα τα κολυμβητήρια, γιατί είναι και λαϊκή ανάγκη των πολιτών αλλά και των μαθητών και των υποψήφιων σπουδαστών για στρατιωτικές και αθλητικές σχολές (ΤΕΦΑΑ). Θέλω να δοθεί άμεσα λύση όσον αφορά το κολυμβητήριο είτε της Αμαλιάδας το όποιο είναι λειτουργικό κ βρίσκομαι σε συχνή επαφή με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου που διαχειρίζεται τις αθλητικές δομές του Δήμου κ δημοτικό σύμβουλο κύριο Μπακελα ο οποίος με διαβεβαίωσε ότι αμέσως μετά την μεγάλη εβδομάδα το Κολυμβητήριο θα είναι ξανά έτοιμο προς χρήση από τους πολιτες, είτε του Πύργου, ώστε ο Νομός να αποκτήσει ξανά τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να εξυπηρετηθούν τα νέα παιδιά και οι πολίτες του τόπους μας, τους  οποίους στεναχωρεί το γεγονός ότι ένας ολόκληρος Νομός δεν έχει πισίνα» ανέφερε ο κ. Νικολακόπουλος.

Μετά την  παρέμβαση και βεβαίωση του Δημ. Νικολακόπουλου προς τη διοίκηση του ΠΕΑΚ Πάτρας, ο νεαρός πρωταθλητής  πανελλήνιας εμβέλειας μεταβαίνει με τον προπονητή του, είτε με την οικογένειά του στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, για να μπορέσει να εκτελέσει  το προπονητικό του πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει το δικαίωμα για διαδημοτική μετακίνηση λόγω του covid-19.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι στις αρχές του χρόνου εκ μέρους του δήμου Πύργου  είχε γίνει ενημέρωση για τη χρηματοδότηση του Κολυμβητηρίου στην πόλη, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Π.Δ.Ε ύψους 700.000, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν εξελίξεις.

«Περιμένουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να μπει το σημαντικό αυτό έργο σε τροχιά υλοποίησης» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος