FOLLOW US: facebook twitter

Στο Κατάκολο παρέμεναν ως και χθες οι 76 μετανάστες

Ημερομηνία: 31-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα
Μεγάλη κινητοποίηση από Λιμεναρχείο, Δήμο Πύργου, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία
-«Μεγάλη καθυστέρηση επιδεικνύει ο ΕΟΔΥ που αναμένεται σήμερα Δευτέρα στο λιμάνι» δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου

Στο λιμάνι του Κατακόλου, παρέμεναν τουλάχιστον έως χθες αργά το απόγευμα, οι 76 συνολικά μετανάστες- μεταξύ αυτών κ 23 παιδιά με το μικρότερο ένα βρέφος 6 μηνών- που εντοπίστηκαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος, στα ανοικτά του Ιονίου κοντά στα Στροφάδια το πρωί του Σαββάτου από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και μεταφέρθηκαν το ίδιο βράδυ στο επίνειο μετά από οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.Ανάμεσα τους και οι τρείς Τούρκοι διακινητές που ανακρίθηκαν από την Ασφάλεια του Λιμεναρχείου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, γήπεδο μπάσκετ, κείμενο που λέει "TUG"

Το Λιμεναρχείο Κατακόλου, έχει αναλάβει όλη την διαχείριση ενώ ο δήμος Πύργου και η Πολιτική Προστασία λειτουργούν υποστηρικτικά. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο,  μόλις ενημερώθηκαν για την προσέγγιση του ιστιοπλοϊκού στο Κατάκολο, σήμανε συναγερμό στις αρχές- Λιμεναρχείο, Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Πολιτική Προστασία Δήμου- και ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. “Η διαδικασία ταυτοποίησης ολοκληρώθηκε και όπως διαπιστώθηκε 8 άτομα δεν έχουν καθόλου χαρτιά ενώ πρόκειται για μετανάστες που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη της χώρας (από Κρήτη, Καλαμάτα, Αθήνα και Πελοπόννησο). Η Πολιτική Προστασία μοίρασε σλίπινγκμπάγκ σε όλα τα παιδιά και κουβέρτες ενώ και το κρουαζιερόπλοιο MeinSchiff 3 μας έδωσε σεντόνια και αντισηπτικά. Επίσης προσφέρουμε και φαγητό” ανέφερε και πρόσθεσε ότι έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, τον ΕΟΔΥ και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας.

Υποστήριξη προσέφερε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φάρος» με τη βοήθεια των καταστημάτων του Κατακόλου.

Οι μετανάστες που στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν, το Κουρδιστάν και τη Συρία, φιλοξενούνται στο χώρο του Ναυτικού Ομίλου ενώ εξετάζονται και οι αποθήκες δίπλα στο Λιμεναρχείο. “Δυστυχώς ο ΕΟΔΥ κινείται πολύ αργά καθώς η έλευση του αναμένεται το πρωί της Δευτέρας” τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το τι θα συμβεί σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να μπουν σε 14ημερη καραντίνα. “Το ξενοδοχείο “καραντίνας” στην Ανδρίτσαινα δεν επαρκεί για τη φιλοξενία τους και στην περίπτωση που απαιτηθεί κάτι τέτοιο δεν ξέρουμε με ποιο τρόπο θα το επιλύσει ο ΕΟΔΥ”.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που στέκονται


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος