FOLLOW US: facebook twitter

Στο… και πέντε απετράπη η αναστολή της ΜΕΘ από την 6η ΥΠΕ-Παραμένει ανοιχτή με «μπαλώματα»

Ημερομηνία: 18-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

-Ανακλήθηκε η μετακίνηση γιατρού, ορίστηκε επικεφαλής αναισθησιολόγος από το Ρίο με απόφαση Καρβέλη
-Έκτακτη συνέλευση σήμερα συγκαλεί το ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου


Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αλλαγή πλεύσης αποφάσισαν οι διοικήσεις του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου και της 6ης ΥΠΕ, σχετικά με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς θα συνεχιστεί η λειτουργία της με τη στελέχωσή της εκ των έσω και με τη μετακίνηση γιατρών από άλλα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο γιατρός που μετακινήθηκε πρόσφατα στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη ΜΕΘ του Πύργου, ενώ επικεφαλής των συνολικά πέντε γιατρών της ΜΕΘ θα είναι ο αναισθησιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, Θεοφάνης Βρεττός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η απαγορευτική γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΜΕΘ και η διαφαινόμενη αναστολή της ή η μείωση των διαθέσιμων κλινών σε δύο (από έξι) τέθηκαν υπόψη του υπουργείου Υγείας και ξεκίνησαν άμεσα συζητήσεις με την 6η ΥΠΕ και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για να εξευρεθεί λύση. Καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία της ΜΕΘ Πύργου φαίνεται ότι διαδραμάτισε το προχθεσινό συμβάν στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου ένας 86χρονος σοβαρά τραυματισμένος από τροχαίο στη Ζαχάρω νοσηλεύτηκε προσωρινά στην Ανάνηψη της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, καθότι δεν υπήρχε κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ της 6ης ΥΠΕ με ειδικότητα νευροχειρουργού.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χρ. Χριστόπουλος, δήλωσε χθες στην Κρατική Τηλεόραση ότι «είχε γίνει μια συρρίκνωση κλινών, η οποία διευθετήθηκε και θα λειτουργεί από σήμερα κανονικά με έξι κρεβάτια. Ουδέποτε υπήρχε αυτή η σκέψη (σ.σ. αναστολής), στελεχώνεται με πέντε γιατρούς και από το νοσοκομείο μας και από τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ.

Χθες το πρωί ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης δήλωσε ότι δόθηκε εντολή για να καταρτιστεί πρόγραμμα λειτουργίας της ΜΕΘ Πύργου, προσθέτοντας ότι η Μονάδα θα υποστηριχθεί με ιατρικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα αναστολής λειτουργίας της ΜΕΘ του Πύργου. Αντιθέτως έχει δοθεί εντολή στον διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, να υπάρξει πρόγραμμα έτσι ώστε η ΜΕΘ του Πύργου να λειτουργεί κανονικά με 6 κλίνες όπως ήταν μέχρι σήμερα. Από την πλευρά μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο τη λειτουργία με ασφάλεια της συγκεκριμένης ΜΕΘ. Όπως γνωρίζετε μέχρι σήμερα η νοσηλευτική μονάδα του Πύργου ενισχύεται με μετακινήσεις ιατρών από την Πάτρα, τόσο σε ό,τι αφορά τον παθολογικό τομέα αλλά βεβαίως και σε ό,τι αφορά την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Πύργου», δήλωσε.

Κατόπιν όλων αυτών των εξελίξεων, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου έχει συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση για σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να συζητηθεί πώς θα λειτουργήσει στην πράξη η ΜΕΘ και γενικότερα πώς θα πορευτεί το Νοσοκομείο τον χειμώνα, δεδομένης της νέας έξαρσης της πανδημίας.

Ανδρέας Νικολακόπουλος: «Καταλυτική η πρωτοβουλία του Υπουργού Υγείας για την ΜΕΘ Πύργου»

Η πρωτοβουλία του ίδιου του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, έδωσε λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου με την ΜΕΘ και την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Αυτό δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος που είχε επικοινωνία με τον κ. Πλεύρη για το σοβαρό αυτό θέμα ζητώντας δικαιολογημένα και επίμονα την άμεση παρέμβασή του.

Έτσι, μετά από σχετική εντολή και συνεννόηση που υπήρξε μεταξύ 6ης ΥΠΕ και Διοίκησης Νοσοκομείου Ηλείας γνωστοποιήθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ότι η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πύργου επαναλειτουργεί από χθες κιόλας με την στελέχωση πέντε γιατρών (επικεφαλής ο κ. Βρεττός) και διάθεση έξι κλινών για την αντιμετώπιση των περιστατικών.

Οι γιατροί είτε θα είναι από το δυναμικό αυτής Μονάδας όπου είναι εφικτό, είτε θα προέρχονται από Νοσοκομεία της Περιφέρειας με ευθύνη του κ. Καρβέλη που έχει εξ αντικειμένου τον συντονισμό.

Ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε ότι δεν ήταν δυνατόν να μην λειτουργήσει η ΜΕΘ, ειδικά τώρα σε μια δύσκολη περίοδο με την πανδημία και με την ανησυχία των κατοίκων να επιτείνεται για την τύχη όχι μόνο της ΜΕΘ αλλά και της περαιτέρω λειτουργίας κλινικών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος