FOLLOW US: facebook twitter

Στο ίδιο έργο θεατές…: Παρέμβαση Βασίλη Παναγόπουλου για άμεση αποκομιδή απορριμμάτων στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 20-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Προτείνει μίσθωση απορριμματοφόρων ως τη μόνη λύση μετά το νέο αδιέξοδο

Τρία χρόνια μετά την λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Τριανταφυλλιά, που έδωσε λύση στο σοβαρό ζήτημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων σε ολόκληρη την Ηλεία και οι κάτοικοι του Δήμου Πύργου εξακολουθούν να ζουν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των σκουπιδιών.

Τρία χρόνια, και η δημοτική αρχή, δεν κατάφερε να επιλύσει το ζήτημα της αποκομιδής, αντιμετωπίζοντας το όλο θέμα με λανθασμένους χειρισμούς και απίστευτη προχειρότητα. Αποτέλεσμα, τρία χρόνια μετά, να παρακολουθούμε ως θεατές το ίδιο έργο να επαναλαμβάνεται…

Τον έντονο προβληματισμό του, για τα σοβαρά προβλήματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Δήμος Πύργου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη της νέας δημοτικής αρχής που θα αναλάβει τη διαχείριση του Δήμου από Σεπτέμβρη, εκφράζει ο πρώην αντιδήμαρχος και εκ νέου εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος επιζητώντας με αυτή του την παρέμβαση, την συνεργασία όλων για την επίλυση τους.

«Το βασικό πρόβλημα που εξακολουθεί να «καίει» το Δήμο Πύργου δεν είναι άλλο από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Η κατάσταση που επικρατεί εν μέσω καλοκαιριού, επηρεάζει όλη την εικόνα της περιοχής μας και θα πρέπει να συνεργαστούμε με κάθε τρόπο όλοι μαζί για να το λύσουμε. Επειδή λοιπόν η προσπάθεια προμήθειας τριών μεταχειρισμένων απορριμματοφόρων «κόλλησε» και δεν μπορεί να προχωρήσει η αγορά τους, προτείνω ως μοναδική λύση στην παρούσα φάση τη μίσθωση απορριμματοφόρων. Το κονδύλι που θα χρησιμοποιούνταν μέσω των ανταποδοτικών τελών για την προμήθεια τους, να διατεθεί για την άμεση μίσθωση απορριμματοφόρων καθώς μόνον έτσι θα μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα και να απομακρύνουμε τους σωρούς των σκουπιδιών που έχουν σωρευτεί σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Άλλωστε, η όλη φιλοσοφία της προμήθειας άλλαξε καθώς προσανατολίζονται στο Δήμο στην σύνταξη νέας μελέτης ώστε να συμπεριλάβουν το έργο αυτό στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Δεδομένου ότι η διαδικασία αγοράς μεταχειρισμένων «κόλλησε» είναι αναγκαίο να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Άλλη λύση λοιπόν δεν υπάρχει παρά μόνο η μίσθωση και για την οριστική επίλυση του προβλήματος θα μπορούσε να είναι η σύναψη μιας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Πύργου Α.Ε. (ΔΕΠ ΑΕ- στον Ελαιώνα) όπου θα μεταφερθεί η όλη διαχείριση των απορριμμάτων (μηχανήματα και προσωπικό) στην ΔΕΠ όπως έχουν κάνει πολλοί άλλοι Δήμοι» επισήμανε και πρόσθεσε πως δεν είναι δυνατόν, να έχει λυθεί το ζήτημα της νόμιμης εναπόθεσης των απορριμμάτων από το 2016 και τρία χρόνια τώρα να παραμένει άλυτο το θέμα της αποκομιδής και μεταφοράς! «Έπρεπε να το είχαν λύσει με οποιοδήποτε τρόπο!».

Ένταξη σχολικών κτιρίων στο «Φιλόδημος ΙΙ»

Ο κ. Παναγόπουλος, μίλησε και για το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» που θα «τρέξει» το επόμενο διάστημα και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων (σχολείων και δημοτικών κτιρίων) τονίζοντας ότι ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αδειοδοτησης των σχολείων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούν να ενταχθούν στο σημαντικό αυτό πρόγραμμα. «Πρέπει από τώρα, να συνεννοηθούν οι δυο Δήμαρχοι, ο παλιός και ο νέος, για να ενταχθούν αυτά τα κτίρια στο Νόμο περί αυθαιρέτων και να μπορέσουν στη συνέχεια να ενταχθούν στο πρόγραμμα Φιλόδημος ή οποιοδήποτε άλλο. Ας συνάψουν προγραμματική σύμβαση με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ας προσκαλέσουν εθελοντές Μηχανικούς να βοηθήσουν, ας κάνουν κάτι για να μην χαθεί αυτή η ευκαιρία….».

Χωρίς Γαβρίλη και Τάκη

Χωρίς την παρουσία του νυν και του νέου Δημάρχου Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή και Τάκη Αντωνακόπουλου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρότι, μάλιστα ο κ. Λιατσής, είχε αποστείλει σχετική επιστολή- σύσταση στους Δημοτικούς Συμβούλους να συμμετέχουν στις συνεδριάσεις επισημαίνοντας τους ότι η θητεία τους λήγει 31 Αυγούστου, ο ίδιος φαίνεται πως δεν το ακολούθησε… Όπως και να’ χει πάντως, η απουσία τους δεν στάθηκε εμπόδιο, αντιθέτως η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με γρήγορους ρυθμούς και μάλιστα, ψηφίστηκαν και όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος