FOLLOW US: facebook twitter

Στο… ίδιο έργο θεατές και στη μέση οι καλλιεργητές!

Ημερομηνία: 04-10-2021 | Συντάκτης:

Χωρίς νερό οι καλλιέργειες στην Ηλεία λόγω της επίσχεσης των εργαζομένων στον ΓΟΕΒ που ζητούν τα δεδουλευμένα τους- Οι ΤΟΕΒ απειλούν με μηνύσεις


Σε θέση «μάχης» βρίσκονται για μια ακόμα χρονιά, ευτυχώς προς το τέλος της αρδευτικής περιόδου, ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ και στη μέση οι παραγωγοί που δεν μπορούν να ποτίσουν, καθώς από την 1η Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ζητώντας τα δεδουλευμένα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας μάλιστα ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στη θέση τους εάν δεν εξοφληθούν. Συνέπεια της επίσχεσης είναι από την στιγμή που οι εργαζόμενοι λείπουν από τα πόστα ευθύνης τους, να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια και να υπάρχει διακοπή του ποτίσματος στις καλλιέργειες όλου του νομού και στους 11 ΤΟΕΒ. Η συνεχιζόμενη μακρά ανομβρία ακόμα και τώρα που είναι φθινόπωρο, αρχές Οκτώβρη, επιβάλλει το πότισμα των καλλιεργειών και ήδη η κατάσταση που θα διαμορφωθεί στις σχέσεις ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ αναμένεται εκρηκτική, καθώς οι διοικήσεις των ΤΟΕΒ βρίσκονται σε μεταξύ τους συνεννόηση και απειλούν με μηνύσεις.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Πηνειού- Αλφειού κ. Αντώνης Γιαχαλής μιλώντας στην Πρωινή για το θέμα αυτό, τόνισε ότι το όλο σκηνικό επαναλαμβάνεται, καθώς υπάρχουν πολλές συσσωρευμένες οφειλές των ΤΟΕΒ απέναντι στο ΓΟΕΒ με αποτέλεσμα ο Οργανισμός να βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία και να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Δηλαδή στην καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο ΓΟΕΒ αλλά και στην καταβολή οφειλών σε προμηθευτές από τους οποίους έχουν προμηθευτεί υλικά για την συντήρηση των αντλιοστασίων και λοιπών μηχανημάτων και είναι απλήρωτοι και οι οποίοι με τη σειρά τους απειλούν τον ΓΟΕΒ με αγωγές! Όπως αναφέρει ο κ. Γιαχαλής η λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ ξεκάθαρη, αν οι ΤΟΕΒ δεν πληρώσουν, θα υποστούν αναγκαστικά και τις συνέπειες διότι ο ΓΟΕΒ δεν έχει άλλους πόρους πέρα από αυτές τις εισπράξεις. «Όλα είναι αλυσίδα, ας φροντίσουν οι ΤΟΕΒ να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις γιατί υπάρχουν και παλαιές συσσωρευμένες οφειλές και πρόσφατες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων του ΓΟΕΒ Γιάννης Σβιρίγκος μιλώντας στην Πρωινή και καταθέτοντας την δική τους θέση τονίζει ότι «εμείς βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας από την 1η Οκτωβρίου και θα συνεχίσουμε μέχρι να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων μηνών. Δεν πρόκειται αυτή τη φορά να υποχωρήσουμε. Η διακοπή του νερού δεν έγινε από εμάς εσκεμμένα και τιμωρητικά, όμως από τη στιγμή που είμαστε σε επίσχεση εργασίας τα αντλιοστάσια δεν δουλεύουν και δεν μπορεί να τα λειτουργήσει κάποιος που δεν γνωρίζει. Γι αυτό και οι χειριστές μας προκειμένου να αποφύγουμε βλάβες στους κινητήρες από την μη λειτουργία τους τα έκλεισαν. Οι υπαίτιοι της κατάστασης που δημιουργείται με τις καλλιέργειες που δεν ποτίζονται, είναι γνωστοί και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.»

Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις από την επικείμενη αντίδραση των ΤΟΕΒ, που ήδη κάνουν λόγο για κατάθεση μηνύσεων εναντίον του ΤΟΕΒ, αφού και αυτοί πιέζονται από τις αντιδράσεις των παραγωγών που φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν νέες απώλειες από την ελλειψη νερού, μετά τις μεγάλες ζημιές που είχαν από τον παρατεταμένο καύσωνα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αντώνης Γιαχαλής η λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί είναι πολύ ξεκάθαρη, αν οι ΤΟΕΒ δεν πληρώσουν, θα υποστούν αναγκαστικά και τις συνέπειες διότι ο ΓΟΕΒ δεν έχει άλλους πόρους πέρα από αυτές τις εισπράξεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος