Συνάντηση εργασίας με τη Διοίκηση για τη στελέχωση, τον νέο Οργανισμό και το Ογκολογικό Τμήμα
Στο πλαίσιο των διαρκών επαφών της για την ενίσχυση των δομών υγείας του Νομού, η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, όπου είχε εκτενή συνεργασία με τον Διοικητή, κ. Σπύρο Πολίτη. Η κα Αυγερινοπούλου είχε παράλληλα την ευκαιρία να ανταλλάξει εορταστικές ευχές με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Κεντρικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα ζητήματα στελέχωσης, με τη Βουλευτή να εκφράζει την ικανοποίησή της για τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις, καθώς επιβεβαιώθηκε η κάλυψη της θέσης Χειρουργού, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα εντός του Ιανουαρίου, καθώς και η πρόσληψη Γενικού Ιατρού. Εξάλλου, με την διαμεσολάβησή της, υπήρξε πρόταση συνεργασίας με γαστρεντερολόγο από τον ιδιωτικό τομέα, για την περεταίρω ενίσχυση των Γαστρεντερολογικών Ιατρείων των Ν.Μ Πύργου και Αμαλιάδας, καθώς η Πολιτεία έχει δώσει την δυνατότητα ιδιώτες ιατροί να μπορούν να ενισχύουν το ΕΣΥ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο κρίσιμο κενό που παραμένει στην Καρδιολογική Μονάδα. Η κάλυψη της θέσης Καρδιολόγου Επιμελητή Α’ αποτελεί προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία της και για τον λόγο αυτό η κα Αυγερινοπούλου κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για στρατηγική συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία.

Παράλληλα, αναλύθηκε διεξοδικά η πορεία κατάρτισης του νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου, ένα κείμενο στρατηγικής σημασίας που θα καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας, τις ειδικότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τα επόμενα 15 χρόνια. Η κα Αυγερινοπούλου υπογράμμισε ότι ο νέος Οργανισμός πρέπει να είναι ευέλικτος και προσαρμοσμένος στις σύγχρονες υγειονομικές προκλήσεις, διασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξη της μονάδας.

Μέριμνα για τους ογκολογικούς ασθενείς
Σε αυτό το πλαίσιο, η Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Ογκολογικού Τμήματος στον Νομό Ηλείας, μια πρωτοβουλία την οποία στηρίζει σταθερά και μεθοδικά τα τελευταία χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι η κα Αυγερινοπούλου έχει αναλάβει σειρά παρεμβάσεων προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για το ζήτημα της λειτουργίας Ογκολογικής Μονάδας, αλλά και τη στήριξή της στη δημιουργία Μονάδας Ανακουφιστικής Φροντίδας για καρκινοπαθείς.

Η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι το εγχείρημα αυτό απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε γιατρούς και νοσηλευτές, προκειμένου να εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες θεραπευτικές μέθοδοι και, προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απαραίτητη η συνεργασία με την νέα ογκολογική δομή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της περιοχής και εντάσσεται στον τρίτο αντικαρκινικό πόλο της χώρας.

Η Βουλευτής Ηλείας διαβεβαίωσε τη Διοίκηση ότι παραμένει σταθερά αρωγός στην αναβάθμιση του ΕΣΥ στην Ηλεία, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγειάς που θα ανταποκρίνονται στην ανάγκες και τις προσδοκίες των πολιτών.