FOLLOW US: facebook twitter

Στο ΕΣΠΑ η προβολή Κοτυχίου και Κυπαρισσιακού

Ημερομηνία: 23-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον
Παρέμβαση 452.500 ευρώ υπέγραψε ο περ/ρχης Δυτ. Ελλάδας, Νεκτ. Φαρμάκης

Δράσεις για την προστασία της βιοποικιλότητας των περιοχών ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Υγρότοπων Κοτυχίου, Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού Κόλπου, ύψους 452.500 ενέταξε στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να προστατευτούν και να αναδειχθούν οι περιοχές, μέσα από δράσεις ενημέρωσης – πληροφόρησης και προβολή των δράσεων.

Η παρέμβαση προβλέπει την παρακολούθηση του πληθυσμού των αναπαραγόμενων ειδών από το Φεβρουάριο έως Ιούλιο με επιτόπιες επισκέψεις στην περιοχή κατά την περίοδο της αναπαραγωγής (Φεβρουάριο – Αύγουστο) δύο φορές την εβδομάδα, τη σύνταξη έκθεσης με τα υπάρχοντα δεδομένα πεδίου (διαθέσιμα στοιχεία από Αναθέτουσα Αρχή, στοιχεία από δημοσιεύσεις της επιστημονικής κοινότητας, στοιχεία από εθελοντές ορνιθολόγους πεδίου τεκμηριωμένης αξιοπιστίας κτλ.) και σύνταξη έκθεσης αποτελεσμάτων στο τέλος της κάθε αναπαραγωγικής περιόδου.

Παράλληλα, για υην ενίσχυση της ελκυστικότητας του Εθνικού Πάρκου σε ειδικές κατηγορίες ατόμων με ειδικές ανάγκες και για την επίτευξη της βέλτιστης προσβασιμότητας ΑμεΑ, προτείνεται η εκπόνηση ειδικής έκθεσης που θα αναλύονται προτάσεις αξιοποίησης τμήματος/των του Εθνικού Πάρκου για τον σκοπό αυτό. Για την προβολή κα την ανάδειξη του Πάρκου θα δημιουργηθεί σποτ  και εκπαιδευτικό υλικό, ενώ προβλέπεται σήμανση των υφιστάμενων μονοπατιών –πεζοπορικών και ποδηλατικών-και τοποθέτηση QR CODE στις πινακίδες των μονοπατιών. Επίσης, θα δημιουργηθεί και θα τοποθετηθεί εκθεσιακό υλικό στο Κέντρο Πληροφόρησης, στο οποίο περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά πακέτα για το οροπέδιο Φολόης και για το παράκτιο μέτωπο που εποπτεύει ο Φορέας Διαχείρισης.

Η Πράξη Ένταξης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), ξεκινά τον επόμενο μήνα και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος