FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο τα αντιπλημμυρικά στον Καϊάφα

Ημερομηνία: 14-01-2020 | Συντάκτης:
-Με τη νέα διοίκηση της ΕΤΑΔ συναντήθηκε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κ. Αλεξανδρόπουλος

Την ανάγκη αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων στην περιοχή της λίμνης του Καϊάφα έθεσε προς τη νέα διοίκηση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, σε πρόσφατη συνάντησή του στην Αθήνα, προκειμένου να αποτραπούν νέα προβλήματα στον δήμο από πιθανή κακοκαιρία.

Ο κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που προκλήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, τονίζοντας ότι η Ζαχάρω πλημμύρισε επειδή δεν λειτουργούσε το κανάλι  που ενώνει τη λίμνη με τη θάλασσα και δεν υπήρχε δυνατότητα αποσυμφόρησης του όγκου των υδάτων.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως υπενθύμισε στη διοίκηση της ΕΤΑΔ ότι αφενός ο δήμος δεν έχει δικαιοδοσία στον Καϊάφα και δεν επιτρέπεται νομικά να παρεμβαίνει και να κάνει οποιαδήποτε εργασία και αφετέρου, το κόστος τέτοιων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων είναι πολύ υψηλό και δυσβάσταχτο για το ταμείο του δήμου.

«Παρέθεσα αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε τον περασμένο Νοέμβριο από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στη Ζαχάρω και έθεσα ζήτημα υπευθυνότητας για να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο. Δεδομενου ότι ο Καϊάφας λειτουργεί ως φυσικός συλλεκτήρας υδάτων και ουσιαστικά είναι μια “μαντρωμένη” λίμνη, εξήγησα ότι θα πρέπει να γίνουν από την ΕΤΑΔ οι αναγκαίες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις για να υπάρχει ομαλή δίοδος διαφυγής των ομβρίων υδάτων και να ανοίξει η “μπούκα”. O δήμος δεν δικαιούται νομικά να κάνει οποιαδήποτε παρέμβαση στον Καϊάφα, καθώς την αποκλειστική ευθύνη την έχει η ΕΤΑΔ, ενώ και το κόστος τέτοιων έργων είναι ανέφικτο να το επωμιστούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Αλεξανδρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος