FOLLOW US: facebook twitter

Στο επίκεντρο η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στην επερχόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
-Μετά τις αποκαλύψεις της «Πρωινής» και την παρέμβαση προς τον περ/ρχη Νεκτ.Φαρμάκη

Ο ακαδημαϊκός χάρτης της Δυτικής Ελλάδας και η συνεργασία του θεσμού της Περιφέρειας με το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το σημαντικότερο θέμα προς συζήτηση στην επερχόμενη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, μετά το πρωτοσέλιδο άρθρο της Πρωινής, με το οποίο ζητούσε παρέμβαση του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη στον σχεδιασμό του Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, ενημέρωση και λήψη απόφασης για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεδομένης της πρόθεσης του Πανεπιστημίου να προβεί σε ριζική αναδιάρθρωση, με την κατάργηση, τη συγχώνευση και τη μεταφορά τμημάτων, κυρίως όσων δεν εδρεύουν στην Πάτρα.

Παράλληλα, θα απαντηθεί και η ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου Παναγιώτη Μπράμου, σχετικά με τη βιωσιμότητα και τη λειτουργία του Τμήματος Μουσειολογίας, που έχει έδρα τον Πύργο, μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της Πρωινής για την απόφαση της Κοσμητείας να καταργήσει το συντομότερο δυνατόν το τμήμα.

Πριν από μερικές ημέρες, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ.Μπούρα, και συζήτησε το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας με το ίδρυμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Φαρμάκης του έθεσε το ζήτημα της διατήρησης των περιφερειακών τμημάτων στις πόλεις όπου είναι βάσει νόμου τη δεδομένη στιγμή και του τόνισε πως η αυτοδιοίκηση είναι πρόθυμη να στηρίξει το Πανεπιστήμιο διαθέτοντας πόρους από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα.

‘Οπως γίνεται αντιληπτό, από την πλευρά της Περιφέρειας είναι σαφής η πρόθεση να ενισχύσει το ίδρυμα στο σύνολό του, αλλά με όρους ενδοπεριφερειακής ισότητας και όχι με μονομερείς ενέργειες, όπως η βιαστική απόφαση της Κοσμητείας Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Σπουδών να εισηγηθεί την άμεση παύση λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας και τη συγχώνευσή του με άλλα τμήματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος