FOLLOW US: facebook twitter

Στο ένα “ράβουν” στο άλλο “ξηλώνουν”

Ημερομηνία: 06-07-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Επανέναρξη χειρουργείων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας με έναν μόνο Χειρουργό!

Υποσχέσεις Διοικητή 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη για σταδιακή επαναλειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας

  • Γ. Λυμπέρης: “Εμείς το λέγαμε, λίγοι το πίστευαν και χάρις στον Γιάννη Καρβέλη, τα καταφέραμε”

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Την επανέναρξη των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με έναν χειρουργό και έναν “μισακό” με το ΓΝ Κεφαλλονιάς… αναισθησιολόγο, ανακοίνωσε χθες ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσαν στην ήδη προβληματική λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου, οι αποφάσεις του για την “επιστροφή” 16 εργαζομένων και τριών γιατρών, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί απόφαση κάλυψης των κενών που προκύπτουν, όπως αποκάλυψε η “Πρωινή”.

Η επανέναρξη των χειρουργείων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που ως γνωστόν παρέμενε ανενεργό την τελευταία διετία, σαφώς και αποτελεί θετική εξέλιξη- παρότι μοιάζει πιο πολύ με προεκλογική κίνηση- , προκαλεί όμως δεκάδες αναπάντητα ερωτήματα στον ιατρικό και όχι μόνο κόσμο, για το πόσο ασφαλές θα είναι η πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων τη στιγμή που η Νοσηλευτική Μονάδα διαθέτει μόλις έναν Χειρουργό!

“Επιστρέφουμε στην κανονικότητα, και δε σταματάμε μόνο στα χειρουργεία”

Κατά την επίσκεψη του, στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, ο κ. Καρβέλης παρουσία της αναπληρώτριας Διοικήτριας Ειρήνης Αγγελάκου, του Δημάρχου Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και του αντιδημάρχου Ανδρέα Παπαδάκου, υποστήριξε ότι μετά τη συρρίκνωση τμημάτων και τη μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, βρίσκονται στη διαδικασία επαναφοράς στην κανονικότητα και στο πλαίσιο αυτό επαναλειτουργεί το Χειρουργείο στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. “Δεν ήρθαμε εδώ για συζήτηση. Οι όποιες συζητήσεις έχουν γίνει στο γραφείο μου στην Πάτρα παρουσία των Διοικητών των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, των επιστημονικών φορέων της ΝΜ Αμαλιάδας αλλά και του Δημάρχου και αντιδημάρχου Ήλιδας. Μαζί, φτάσαμε στο σημερινό σημείο που δεν είναι τίποτα άλλο από την επαναλειτουργία των Χειρουργείων στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας” είπε και πρόσθεσε “Όπως γνωρίζεται η πανδημία τα τελευταία χρόνια δημιούργησε τεράστια προβλήματα υπό την έννοια ότι χρειάστηκε να συρρικνώσουμε τμήματα, να μετακινηθούν γιατροί και νοσηλευτές προς μια κατεύθυνση ώστε να αντιμετωπίσουμε τα περιστατικά με τον άγνωστο ιό και τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει στη χώρα και σε παγκόσμιο επίπεδο. Όλα αυτά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Τώρα προσπαθούμε να μπούμε σε μια κανονικότητα σε ότι αφορά και την αντιμετώπιση των μολύνσεων που έχουμε στην κοινότητα και βάσει το γεγονότος ότι πραγματικά έχουν περιοριστεί οι νοσηλείες σε όλα τα νοσοκομεία για κοβιντ. Με γνώμονα λοιπόν, αυτή την επαναφορά στην κανονικότητα είχαμε ως στόχο την επαναλειτουργία των χειρουργείων στο ΓΝ Αμαλιάδας”.

Ο κ. Καρβέλης, επισήμανε ακόμα, ότι οι προσπάθειες τους δεν σταματούν εδώ αλλά έχουν να κάνουν και άλλα πράγματα ακόμα. “Φιλοσοφία μας είναι ότι δεν συρρικνώνεται και δεν κλείνει καμία απολύτως νοσηλευτική μονάδα. Επιτρέψτε μου να το τονίσω αυτό, γιατί πολλές φορές πολλά λέγονται και ακούγονται αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την φιλοσοφία του Υπουργείου Υγείας και προσωπικά του υπουργού κ. Πλεύρη και την αναπλ. Υπουργού κ. Γκάγκα. Στόχος μας είναι να ζωντανέψουμε κάθε νοσηλευτική μονάδα στη χώρα”.


“Προβλήματα στελέχωσης γιατί οι γιατροί φεύγουν σε άλλες χώρες”

Ο κ. Καρβέλης, σημείωσε ακόμα ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ζητήματα σχετικά με τη στελέχωση των νοσοκομείων, τονίζοντας ότι όχι μόνο την τρέχουσα περίοδο αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ένα μεγάλο μέρος του επιστημονικού προσωπικού της χώρας χρειάστηκε να αναζητήσει εργασία σε άλλες χώρες. “Η προσπάθεια που κάνουμε είναι να δοθούν τα απαραίτητα κίνητρα από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας και οι γιατροί μας να παραμείνουν στη χώρα και να προσφέρουν στο σύστημα υγείας. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα”.


Γ. Λυμπέρης: “Σιγά- σιγά θα επιστρέψει όλο το προσωπικό και η ΝΜ Αμαλιάδας θα βρει την παλιά της αίγλη”

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης ευχαρίστησε τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ, για την παρουσία του και κυρίως για τις προσπάθειες που όπως είπε καταβάλλει ώστε να ξεκινήσει βήμα- βήμα η επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. “Εμείς το λέγαμε, λίγοι το πίστευαν έως ελάχιστοι. Εμείς προχωρήσαμε, έγινε αυτό, και χάρις στον Γιάννη Καρβέλη που είναι πέρα από διοικητής και παλιός μου φίλος, τον ευχαριστώ διπλά. Γιατί κάτι το οποίο αδρανεί είναι πάρα πολύ δύσκολο να ξεκινήσει, θες πολύ χρόνο και έτσι το νοσοκομείο ήταν δύσκολο να ξεκινήσει… και παρά το φόρτο που έχει τα καταφέραμε και ξεκινήσαμε. Και το κυριότερο είναι ότι έχουμε τη δέσμευση ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό και θα επακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προς αυτό. Σιγά- σιγά λοιπόν, και κορονοϊού επιτρέποντος θα επιστρέψει και το υπόλοιπο προσωπικό. Το προσωπικό που αποψιλώνονταν από τη ΝΜ Αμαλιάδας πριν 5 χρόνια που δεν υπήρχε κορονοϊός…Πιστεύω λοιπόν ότι θα έχουμε στο Νοσοκομείο την παλιά του αίγλη και την εξυπηρέτηση της πόλης”.

Η αναπλ. Διοικήτρια Ειρ. Αγγελάκου σημείωσε ότι χθες έγινε η πρώτη χειρουργική επέμβαση και πως επέστρεψε ένας σημαντικός αριθμός μόνιμου προσωπικού και τρεις γιατροί που είχαν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου. “Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Νοσοκομείο να λειτουργήσει ξανά και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας όπως παλιά”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος