FOLLOW US: facebook twitter

Στο Δ/ντη Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας ο Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Καράτουλα: Ζήτησαν λύσεις των προβλημάτων του νέου σχολείου

Ημερομηνία: 06-11-2020 | Συντάκτης:

Με τον Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Φωτεινόπουλο συναντήθηκε το Δ.σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Καράτουλα όπου και του έθεσαν ζητήματα λειτουργικής φύσεως που έχουν προκύψει στο νέο σχολικό συγκρότημα στο οποίο οι εργασίες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αρχικά μίλησαν  για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή της Ωλένης και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζουν τη σχολική κοινότητα ζητώντας από τον κ Φωτεινόπουλο αναλυτική και ανά περιπτώσεις, ενημέρωση για το θεσμικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στην πράξη από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες  αν προκύψει κρούσμα εντός του σχολείου.

Επεκτείνοντας το θέμα σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωναιού τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων έθεσαν το πρόβλημα του συνωστισμού που παρατηρείται κατά την μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ζήτησαν δε την θεσμική του παρέμβαση και προς την Αντιπεριφεριάρχη  Ηλείας και προς την διοίκηση του ΚΤΕΛ ώστε να εξεταστεί το θέμα και ληφθούν μέτρα αποσυμφόρησης αφού οι μαθητές «ταξιδεύουν» μαζί με άλλους  επιβάτες από τα χωριά.

Ως προς τα αμιγώς θέματα του Γυμνασίου Καράτουλα τα μέλη του Δ.Σ. έθεσαν υπόψιν του Διευθυντή τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού σχετικά με το μάθημα της Γεωγραφίας και της Οικιακής Οικονομίας. Καθώς και την έλλειψη μαθηματικού για το Λύκειο.

Ακόμα έθεσαν, απλά ως ενημέρωση, θέματα που σχετίζονται με το εξοπλισμό του νέου σχολείουαλλα και τις «απαιτήσεις» του νέου κτιρίου που απαιτούν κονδύλια για την κάλυψη τους όπως π.χ. κουρτίνες και πετρέλαιο.

Ο κ Φωτεινόπουλος επισήμανε ότι θα είναι αρωγός σε ότι χρειαστεί ενώ τους ενημέρωσε ότι καλύφθηκε η θέση του καθηγητή Μαθηματικών και θα προωθήσει τα υπόλοιπα θέματα στις αντίστοιχες υπηρεσίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος