FOLLOW US: facebook twitter

Στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας έστειλαν… 1 τάμπλετ ενώ λείπουν τουλάχιστον 50!

Ημερομηνία: 09-12-2020 | Συντάκτης:

Τα τραγέλαφα της τηλεκπαίδευσης και κυρίως της έλλειψης υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε πολλά σχολεία και μαθητές της Ηλείας συνεχίζονται και καθημερινά έρχονται στο φως και νέα περιστατικά που αποδεικνύουν ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση συνεχίζει να γίνεται μετ’ εμποδίων, παρά τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού Παιδείας ότι όλα βαίνουν καλώς!

Το πρόβλημα αυτή τη φορά εντοπίζεται στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας που όπως αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου Κώστας Κωνσταντούλας, από το Υπουργείο Παιδείας του έχει σταλεί μόνο… 1 τάμπλετ για να καλύψει- αν είναι δυνατόν όλες τις ανάγκες- ενώ σύμφωνα με την καταγραφή που έχουν κάνει, λείπουν συνολικά… 50 τάμπλετ! Μάλιστα το ένα και μοναδικό αυτό τάμπλετ θα δοθεί σε μαθητή που το έχει ανάγκη κατόπιν… κλήρωσης! Και όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντούλας, στο 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας φοιτούν μαθητές από πολλές τοπικές κοινότητες αλλά και συνοικίες όπως αυτή του οικισμού των Ρομά στου Παπακαυκά, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούν τάμπλετ για να μπορούν και αυτά τα παιδιά να παρακολουθούν τα μαθήματα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ πολλοί μαθητές εξακολουθούν να μην έχουν σύνδεση στο Ίντερνετ. Τονίζει δε ότι με αυτές τις συνθήκες η τηλεκπαίδευση που θα συνεχιστεί τουλάχιστον ως τις γιορτές, δεν μπορεί να προχωρήσει και πολλά παιδιά εννοείται ότι θα έχουν μαθησιακά κενά.  Και βεβαίως η έλλειψη τάμπλετ δεν αποτελεί «προνόμιο» μόνο του 2ου ΕΠΑΛ της Αμαλιάδας, αφού τα τάμπλετ που έχουν σταλεί σε όλα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, με μοναδική εξαίρεση το Ειδικό Σχολείο Αμαλιάδας στο οποίο έχουν σταλεί 20 τάμπλετ.

Προφανώς η μόνη ελπίδα των συγκεκριμένων σχολείων και μαθητών για να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα τάμπλετ, είναι να τους χορηγήσει κάποια ο δήμος Ήλιδας, όπως έχουν κάνει και άλλοι δήμοι της Ηλείας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να υποκαταστήσει την υποχρέωση αυτή του Υπουργείου Παιδείας και της Πολιτείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος