FOLLOW US: facebook twitter

Στο 1,60 € θα αγοράζει τη σταφίδα η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 28-05-2020 | Συντάκτης:

«Να υπογράψει άμεσα την απόφαση αναδιάρθρωσης» τόνιζει  ο Χρ. Βαλιανάτος

Την άμεση εφαρμογή της πρότασης που έχει καταθέσει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών για την αναδιάρθρωση της κορινθιακής σταφίδας ζητά ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, προκειμένου να μη χάνεται κάθε χρόνο σημαντικό εισόδημα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας αποφάσισε να αγοράζει τη σταφίδα 0,10 ευρώ περισσότερο, 1,60 αντί 1,50 ευρώ, για να ενισχύσει τους σταφιδοπαραγωγούς σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

«Αν ο κ. Βορίδης θέλει να βοηθήσει πραγματικά, θα πρέπει υπογράψει άμεσα την απόφαση. Η πρόταση από την Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμώνυπάρχει και το αρμόδιο τμήμα είναι ενημερωμένο. Απομένει να βγει υπουργική απόφαση για να βοηθηθεί ο κόσμος διότι τη σταφίδα θα τη βλέπουμε σε 2-3 χρόνια από φωτογραφίες» τόνισε στην «Πρωινή» ο Χρ. Βαλιανάτος.

Η πρόταση για την αναδιάρθρωση της σταφίδα προβλέπει την ενίσχυση των σταφιδοπαραγωγών για τρία χρόνια, προκειμένου να αναπληρωθεί το εισόδημα που χάνουν και συγχρόνως να τους δοθεί η δυνατότητα να βάλουν καινούργια σταφίδα.Στόχοι του προγράμματος είναι  η ποιοτική αναβάθμιση του αμπελουργικού δυναμικού της Κορινθιακής Σταφίδας, η εγκατάσταση  γονότυπων με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον και η βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων Κορινθιακής Σταφίδας, με τη  εισαγωγή σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών για τη διαφύλαξη της προστασίας του περιβάλλοντος.

«Αν δεν προχωρήσει σύντομα η αναδιάρθρωση, αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί   σε καθαρά σταφιδοπαραγωγικές περιοχές όπως το Χειμαδιό, Καρτάτουλα κλπ. θα αφανιστούν» τόνισε ο κ. Βαλιανάτος,  ο οποίος τόνισε ότι άλλες προτάσεις, όπως η ένταξη της αναδιάρθρωσης στα Σχέδια Βελτίωσης, προϋποθέτουν σημαντική καθυστέρηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος