FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος/Τοφάλεια 2021: Νικητής στο επί κοντώ ο Καραλής

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Δεύτερος στην σφαιροβολία ο Καστανάς

Οι αγώνες στίβου «Τοφάλεια» διεξήχθησαν την Τετάρτη στο Παμπελοπονησσιακό στάδιο της Πάτρας με την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απ’ όλη την χώρα. Στους αγώνες που διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου με τον ΣΕΓΑΣ, σημειώθηκαν δύο όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Ταλίν, καθώς και μια σειρά από καλές επιδόσεις.

Ο πρώτος που έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 ήταν ο 18χρονος Σπύρος Ντουραχάνης (ΑΟ Κέρκυρας 2015), που τερμάτισε τα 800μ. σε 1.50.99,  βελτίωσε το ρεκόρ του και έδειξε πως διαθέτει το ταλέντο να κυνηγήσει ακόμη καλύτερους χρόνους. Ο νεαρός αθλητής έδειξε μεγάλη βελτίωση, καθώς την περσινή χρονιά είχε πετύχει 1.55.18 και δικαίως τράβηξε την προσοχή πάνω του. Νικητής στα 800μ. ήταν ο Κύπριος Χρήστος Δημητρίου με 1.50.68.

Ο δεύτερος αθλητής που έπιασε το όριο είναι ο Σωτήρης Χύτας (Αμεινίας Μεσογείων) στο επί κοντώ, που ξεπέρασε τα 5,05μ. (έχει ατομικό 5,21 μ.). Ο νεαρός δοκίμασε χωρίς επιτυχία δύο φορές στα 5,15 μ. και μία 5,25 μ. και ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην  τρίτη θέση. Νικητής στο επί κοντώ ήταν ο Πυργιώτης Εμμανουήλ Καραλής του Απόλλωνα Πύργου, που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του ύστερα από τον τραυματισμό του τον χειμώνα και να είναι έτοιμος να επιστρέψει σε υψηλά άλματα. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατετάγη πρώτος με άλμα στα 5,56μ., ενώ στη συνέχεια δοκίμασε να δει για πρώτη φορά στη σεζόν, τον πήχη στα 5,61 μέτρα. Ο Καραλής που έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ23, φαίνεται πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει ψηλότερα. Σε αγωνιστικό ρυθμό προσπάθησε να επιστρέψει και ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος (Πανιώνιος), μετά το μεγάλο κενό που δημιούργησε η πανδημία. Ο έμπειρος αθλητής ξεπέρασε τα 5,25 μ. και ήταν δεύτερος.

Στις υπόλοιπες συμμετοχές ηλειακών συλλόγων που ξεχώρισαν, ο Αλέξανδρος Καστανάς του Κοροίβου είχε άλλη μια καλή παρουσία φέτος, όντας δεύτερος στην σφαιροβολία με 13.92μ.. Στο μήκος, ο Ηλίας Κελεσίδης του Απόλλωνα Πύργου πήρε την 4η θέση με 7.17μ.. Στα 800μ. ο Δημήτρης Μεϊντή του Κοροίβου τερμάτισε 6ος με 1:55:72. Στις Γυναίκες, η Νικολία Ποϊραζίδη του Απόλλωνα Πύργου ήταν 4η στο μήκος με 5.77μ., ενώ η Γεωργία-Μαρία Δεσπολλάρη του Απόλλωνα Πύργου ήταν 6η στα 400μ. με 58.14.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος