FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος/ΣΕΓΑΣ: Στους κορυφαίους του 2021 ο Καραλής

Ημερομηνία: 10-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Οι φίλοι του στίβου είχαν για μία ακόμη χρονιά την ευκαιρία να αναδείξουν τους καλύτερους της χρονιάς συμμετέχοντας στην ψηφοφορία κοινού του ΣΕΓΑΣ για το 2021.

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του μήκους και κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο με βάση την επίδοση του, Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), αναδείχθηκε κορυφαίος άνδρας του 2021. Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε 3.859 ψήφους, ενώ ο Πυργιώτης Εμμανουήλ Καραλής, αθλητής πλέον του Ολυμπιακού, ακολούθησε με 527 και ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) με 320. Ο Καραλής, τέταρτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο επί κοντώ και “ασημένιος” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 αναδείχθηκε κορυφαίος στους Άνδρες Κ23, με 2.532 ψήφους Στην δεύτερη θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία, βρέθηκε ο “ασημένιος” στη σφυροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 795 ψήφους και στην τρίτη ο “χάλκινος” στη σφαιροβολία, στην ίδια διοργάνωση, Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 460.

Στις γυναίκες ο τίτλος πήγε στην τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης). Η Στεφανίδη επικράτησε με 2.449 ψήφους, ενώ δεύτερη ήταν η 8η ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1.333 και τρίτη η επίσης 8η στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) με 720.

Στις Γυναίκες Κ23 η κορυφή ανήκει στην δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο τριπλούν, Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), που συγκέντρωσε 2.086 ψήφους. Η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) ακολούθησε με 1.048 και η επίσης αθλήτρια του βάδην, Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας) ήταν τρίτη με 753.

Αναβλήθηκε το πρώτο προπονητικό καμπ

Η Ομοσπονδία Στίβου αποφάσισε να αναβάλλει το πρώτο προπονητικό καμπ της χρονιάς, λόγω της ραγδαίας διασποράς του covid-19 τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας.

Με γνώμονα την προστασία αθλητών, αθλητριών και προπονητών, καθώς και της Δημόσιας Υγείας, η Ομοσπονδία έκανε γνωστό πως προχωράει στην αναβολή του καμπ, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου. Ο ΣΕΓΑΣ θα προγραμματίσει εκ νέου την προπονητική συγκέντρωση και αφού νωρίτερα υπάρξει ύφεση της πανδημίας. Στο πρώτο προπονητικό καμπ της χρονιάς θα συμμετείχαν 36 αθλητές και αθλήτριες των δρόμων ταχύτητας απ’ όλη την χώρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος