FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: Με Καραλή στο Παγκόσμιο-Θα ταξιδέψει την Παρασκευή στο Βελιγράδι

Ημερομηνία: 15-03-2022 | Συντάκτης:

Το 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα διεξαχθεί 18-20 Μαρτίου στο Βελιγράδι με την συμμετοχή 372 αθλητών και 308 αθλητριών από 137 χώρες.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις τελικές συμμετοχές και μεταξύ αυτών είναι και ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Πυργιώτης στην καταγωγή επικοντιστής θα λάβει μέρος στον τελικό του επί κοντώ με την όγδοη καλύτερη επίδοση (5.81μ.), σε έναν αγώνα όπου θα συμμετάσχουν 15 επικοντιστές. Ο «Μανόλο» αντιμετωπίζει μια διάταση στον δικέφαλο και κάνει θεραπείες για να αγωνιστεί στο μεγάλο αθλητικό γεγονός. Μάλιστα, δεν ταξίδεψε χθες με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για το Βελιγράδι, έμεινε στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσει τις θεραπείες και θα ταξιδέψει την Παρασκευή.

Ανάμεσα στους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Τόκιο που θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο είναι και ο Μίλτος Τεντόγλου, που με 8,25μ. έχει την κορυφαία επίδοση μεταξύ των 16 αθλητών που θα συμμετάσχουν στον απευθείας τελικό του μήκους. «Ο στόχος είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο και είμαι έτοιμος να τον πετύχω. Περιμένω μια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου και γιατί όχι και μεγαλύτερη. Έχω την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, ξέρω το αγώνισμα και έχω δουλέψει καλά, οπότε θεωρώ πως μπορώ να φτάσω εκεί που έχω προγραμματίσει», είπε μεταξύ άλλων χθες ο Τεντόγλου, κατά την αναχώρηση της Εθνικής.

Συνολικά 49 εμποδιστές θα συμμετάσχουν στα 60μ. εμπ., μαζί τους και ο Κώστας Δουβαλίδης στην πέμπτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Στα 60μ. των Γυναικών θα πάρουν μέρος 49 αθλήτριες και η Ραφαέλα Σπανουδάκη με 7.23 έχει την 18η επίδοση. Στα 400μ., εκεί όπου θα τρέξει η Ειρήνη Βασιλείου, θα εκκινήσουν 35 αθλήτριες, ενώ στα 60μ. εμπ. η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα ξεκινήσει στα προκριματικά μαζί με άλλες 45 αθλήτριες. Ντεμπούτο στην διοργάνωση θα κάνει ο Νίκος Ανδρικόπουλος, που με 16,36μ. έχει την 15η επίδοση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος