FOLLOW US: facebook twitter

Στίβος: Ακύρωσαν το 8.40μ. του Τεντόγλου για «παράτυπα» παπούτσια!

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Κοινωνία, Νέα

Η κορυφαία επίδοση στον κόσμο στο μήκος δεν ανήκει πια στον Μίλτο Τεντόγλου, μετά από τις κινήσεις της World Athletics.

Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8.40μ σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου για το 2023.

Σε εκείνον τον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του πριν αυτός ξεκινήσει τον αγώνα, φορούσε τα Adidas παπούτσια μήκους, την έκδοση Black Panther. Μια Limited Edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών. Όπως προέκυψε αργότερα, όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2 που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του, η οποία πλέον δεν υπάρχει ούτε στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς ούτε στις φετινές επιδόσεις του Τεντόγλου.

Ο ίδιος, μετά από αυτή την κίνηση της World Athletics, έκανε ένα post στο Instagram και απευθυνόμενος στην ομοσπονδία διαμαρτυρήθηκε για αυτή την άδικη απόφαση συγκρίνοντας τα δύο παπούτσια μήκους: το ένα (πρώτη φωτογραφία) που φόρεσε στον αγώνα αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο (στη δεύτερη φωτογραφία) που επιτρέπεται κανονικά. Και όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

Πηγή: gazzetta.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος