FOLLOW US: facebook twitter

Στις τράπεζες η Ηλεία… αναστενάζει

Ημερομηνία: 14-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Οικονομία
Ουρές και αγανάκτηση χθες στον Πύργο με συνωστισμό έξω από τα ΑΤΜ κυρίως λόγω των πληρωμών αναστολών του Δεκεμβρίου

Σκηνές… απείρου κάλλους λόγω του συνωστισμού έξω από τις τράπεζες ζήσαμε ξανά χθες στον Πύργο κυρίως εξαιτίας της καταβολής των πληρωμών για τις αναστολές Δεκεμβρίου, εικόνες βεβαίως που τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο, λόγω της δραματικής μείωσης των υποκαταστημάτων των τραπεζών αλλά και των ΑΤΜ που ένα – ένα ξηλώνονται από διάφορα σημεία όχι μονο της  πρωτεύουσας του νομού, αλλά όλης της Ηλείας!

Η πολιτική αυτή των τραπεζών που συρρικνώνει τα υποκαταστήματα της και περιορίζει την εξυπηρέτηση των πολιτών από ένα κεντρικό ΑΤΜ και στην περίπτωση της Εθνικής στην κεντρική πλατεία του Πύργου και στης Πειραιώς στην πλατεία Αυγερινού, οδηγεί στην αναγκαστική συνάθροιση των πολιτών έξω από αυτές. Δεκάδες άνθρωποι αν κα φορούν μάσκες και προσπαθούν να τηρήσουν τις αποστάσεις, ο εκνευρισμός και η τεράστια αναμονή στις ουρές, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για την πολυδιαφημισμένη τήρηση των μέτρων και την προστασία της δημόσιας υγείας. Διότι δεν έχουν όλοι οι πολίτες την ίδια ευχέρεια διαδικτυακής εξυπηρέτησης και χρήσης του ebanking για την διεκπεραίωση των τραπεζικών συναλλαγών τους, ενώ είναι απόλυτα αναγκαία η λήψη χρημάτων από τους λογαριασμούς τους που πρέπει αναγκαστικά να γίνεται μέσω των ΑΤΜ. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις, σε τράπεζες όπου υπάρχει και περιφερειακό ΑΤΜ ( όπως στην περίπτωση του ΑΤΜ στο ΚΤΕΛ Ηλείας), μετά από κάποιες συναλλαγές, το μηχάνημα σταματά να δίνει χρήματα και επομένως αναγκάζεσαι να κατευθυνθείς και πάλι στο κεντρικό. Και η ταλαιπωρία συνεχίζεται, θες ένα…  μεροκάματο για να κάνεις μια ανάληψη!

Και δεν είναι η πρώτη και ούτε η τελευταία φορά ,όπου η κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας επιλέγει να κάνει τα στραβά μάτια ή να κάνει εντελώς λάθος σχεδιασμό σχετικά με την τήρηση των μέτρων, αφού όπως φαίνεται υπάρχουν  για εκείνην, δύο μέτρα και δύο σταθμά, κρατώντας κλειστό το λιανεμπόριο, έστω και με το περιβόητο click away. Για την δε εστίαση δεν το συζητάμε, αυτή έχει ήδη πεθάνει! Και φυσικά η λύση δεν είναι να ρίχνουν οι αστυνομικές αρχές πρόστιμα στους πολίτες που αναγκάζονται να συνωστίζονται στις ουρές για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να υποχρεώσει τις τράπεζες να αλλάξουν πολιτική και να εγκαταστήσουν κάποια περιφερειακά ΑΤΜ.

Αυτή είναι η μόνη λύση, διότι διαφορετικά όσα μέτρα και να υιοθετεί σε διάφορους τομείς που μόνο οικονομική αιμορραγία δημιουργούν στο όνομα δήθεν της Υγείας, οι τράπεζες και όλα τα υπόλοιπα σημεία πληρωμών – όπως οι τηλεφωνικές εταιρίες, ΔΕΗ κλπ- αλλά και τα ΚΕΠ  που εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών καθημερινά, θα βάζουν σταθερά σε κίνδυνο την υγεία μας!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος