FOLLOW US: facebook twitter

Στις κάλπες χθες οι καθηγητές της Ηλείας – Εξέλεξαν το νέο Δ.Σ

Ημερομηνία: 20-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες στο 4ο ΓΕΛ Πύργου, η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας και εν συνεχεία οι εκλογές των καθηγητών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της ΕΛΜΕ. Στην εκλογική διαδικασία και την Γ.Σ συμμετείχαν όλοι οι καθηγητές (μόνιμοι, αναπληρωτές, και ωρομίσθιοι, αποσπασμένοι από άλλα ΠΥΣΔΕ, αποσπασμένοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αποσπασμένοι στα γραφεία), ενώ στις εκλογές με εκπροσώπους τους τέσσερις συνολικά παρατάξεις: Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, Δ.Α.Κ.Ε. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε., Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική ΠΑρέμβαση & Συνεργαζόμενοι και ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Ε.Α.Κ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Τρύφωνας Αθανασόπουλος

«Στην Γ.Σ έγινε ο απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ηλείας που ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Κατά την διάρκεια της περασμένης χρονιάς παλέψαμε διάφορα εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την λειτουργία του δημόσιου σχολείου στον νομό όπως τα ολιγομελή τμήματα, το θέμα των αναπληρωτών και θέσαμε θέμα μαζικών διορισμών,  είχαμε θέμα με τα κενά στα σχολεία μέχρι και αρχές Δεκέμβρη, ζητήματα που αφορούσαν την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών κ.α. Ταυτόχρονα παλέψαμε τα δικά μας εργασιακά θέματα, είμαστε για πάρα πολλά χρόνια καθηλωμένοι με μειώσεις μισθών και αυξήσεις  ωραρίου και για το 2019 θα κινηθούμε αγωνιστικά και διεκδικητικά. Θεωρώ ότι η ΕΛΜΕ είναι ένα σωματείο που μπορεί και πρέπει να δυναμώσει για να παρέμβει ουσιαστικά στα θέματα της εκπαίδευσης, γενικότερα αλλά και σε επίπεδο νομού. «

Τέλος ο κ. Αθανασόπουλος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις διεκδικήσεις γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ευελπιστούμε πάντα στην βελτίωση της συμμετοχής για να πετύχουμε τους στόχους μας και να στηρίξουμε τα αιτήματά μας.»

Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών και το νέο Δ.Σ θα δημοσιευτούν σήμερα καθώς η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά το πέρας της έκδοσης της Πρωινής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος