FOLLOW US: facebook twitter

Στις φυλακές Δομοκού ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Ημερομηνία: 02-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Στη ΓΑΔΑ ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού μετά τη χθεσινοβραδινή σύλληψή του στου Ζωγράφου και το φιάσκο μεγατόνων της ΕΛ.ΑΣ. που χρειάστηκε οκτώ μήνες για να εντοπίσει τα ίχνη του.

Ο χρυσαυγίτης βρέθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να εξέφρασε την επιθυμία να μην μεταχθεί στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα αλλά δεν εισακούστηκε.

Στο Δομοκό κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματαθαιόπουλου, που κρατείται όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του τέως υπαρχηγού της ναζιστικής οργάνωσης, Περικλή Σταυριανάκη, ο φυγόποινος από τον Οκτώβρη εντολέας του «ήθελε να παραδοθεί» και μάλλον όλο αυτό το διάστημα «βρισκόταν στην Αθήνα».

Ο δικηγόρος ανέφερε πως η 52χρονη στο διαμέρισμα της οποίας εντοπίστηκε περνάει αυτόφωρο και πως ο 60χρονος «ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

Η γυναίκα που έκρυβε τον καταδικασμένο νεοναζί από την Ουκρανία, που έχει πάρει ελληνική υπηκοότητα, υπήρξε υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Αθήνας με τον Ηλία Κασιδιάρη και τώρα κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Στον Παππά είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και 3 μηνών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Ήταν επί δεκαετίες στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου και ιδρυτικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ήδη από τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Απολογούμενος στη δίκη το 2019 είχε αρνηθεί τον ρόλο του «υπαρχηγού» και του «θεωρητικού» της Χ.Α., ισχυριζόμενος πως δεν τον εκφράζουν πλέον τα «νεανικά του κείμενα» περί εθνικοσοσιαλισμού, καθώς επρόκειτο για «ιδεολογικές αναζητήσεις ενός 20χρονου» και επίσης πως οι φωτογραφίες του να χαιρετά «με τεταμένη δεξιά» είναι κι αυτές «δεκαετίες πίσω».

Όμως, οι αρχές μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κατέσχεσαν από το σπίτι του στα Γιάννενα ένα από τα πιο ισχυρά ενοχοποιητικά στοιχεία: το οργανόγραμμα της οργάνωσης που αποτυπώνει την κάθετη ιεραρχική δομή της, όπως αυτή περιγράφεται στο γνήσιο καταστατικό της.

Εξίσου ενοχοποιητικά ήταν τα ντοκουμέντα που εντοπίστηκαν στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του, ανάμεσα στα οποία φωτογραφίες της νιότης του μαζί με τον Μιχαλολιάκο μπροστά στη σβάστικα και βίντεο στο οποίο ο Παππάς εκπαιδεύει ένα παιδί να χαιρετάει ναζιστικά και να λέει «Χάιλ Χίτλερ».

Μάλιστα, λίγους μήνες πριν το φόνο του αντιφασίστα μουσικού, επαινούσε την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας ως την πιο δραστήρια της Χ.Α.. Ο Χρήστος Παππάς απευθυνόμενος στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, μέλη του οποίου καταδικάστηκαν για την εμπλοκή τους στη δολοφονία, έλεγε πως βρίσκεται στην «πρωτοπορία του αγώνα».

Η είδηση της σύλληψης του No2 της Χ.Α. μεταδόθηκε από ιστοσελίδες μεγάλων ενημερωτικών μέσων, που επισημαίνουν ότι πρόκειται για το τελευταίο στέλεχός της που φυλακίζεται μετά τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος εκδόθηκε από το Βέλγιο στην Ελλάδα τον Μάιο, ύστερα από την άρση ασυλίας του από την Ευρωβουλή.

Τα δημοσίευμα θίγουν την χαρακτηριστική καθυστέρηση των αστυνομικών αρχών να τον βρουν, ενώ αναφέρονται στην απόφαση-ορόσημο του δικαστηρίου και στην πτώση της οργάνωσης που δεν ξαναμπήκε στο κοινοβούλιο της χώρας μας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος