FOLLOW US: facebook twitter

Στις επιτόπιες αυτοψίες του ΕΛΓΑ παρευρέθηκε η Δ. Αυγερινοπούλου

Ημερομηνία: 19-04-2023 | Συντάκτης:

Άμεσα καταγράφονται οι ζημίες από το χαλάζι

Άμεσα ξεκίνησαν οι αυτοψίες από τον ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία και το χαλάζι σε καλλιέργειες στην Ηλεία το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, σε συνέχεια της  επικοινωνίας της Βουλευτού Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου τόσο με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά όσο και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Η Ηλεία Βουλευτής παρευρέθηκε σήμερα στις επιτόπιες αυτοψίες που διενέργησε κλιμάκιο εκτιμητών του ΕΛΓΑ στο Δήμο Ήλιδας και την περιοχή Παλούκι, όπου φαίνεται ήδη, από την καταγραφή και την εκτίμηση των ζημιών, ότι υπάρχει μεγάλη ζημία και σε ορισμένες περιπτώσεις ολοκληρωτική καταστροφή. Η αυτοψία των εκτιμητών του ΕΛΓΑ θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και στις υπόλοιπες περιοχές των Δήμων Ήλιδας, Πηνειού, Ανδραβίδας – Κυλλήνης και Πύργου, ώστε η αποζημίωση να είναι άμεση και να αποτυπώνει την σημαντική ζημία που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες στον Νομό. Στην αυτοψία μετείχαν, ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος, και ο Συντονιστής Αγροτικών Φορέων Δυτικής Ελλάδας, κ. Κώστας Αναγνωστόπουλος.

Η κα Αυγερινοπούλου, σε εκ νέου επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο, ζήτησε την επιτάχυνση της διαδικασίας, ώστε η αποζημίωση να είναι πλήρης και άμεση, ενώ τον ευχαρίστησε θερμά για την τάχιστη ανταπόκρισή του και την αποστολή κλιμακίου του ΕΛΓΑ, καθώς έτσι διασφαλίζεται ότι θα καταγραφεί η πλήρης εικόνα της καταστροφής.

Η κα Αυγερινοπούλου, μετά το πέρας της αυτοψίας, δήλωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος ανταποκρίθηκε τάχιστα στο αίτημά μου για άμεση καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που σημειώθηκαν σε πολλές καλλιέργειες του Νομού από την κακοκαιρία και το χαλάζι, καθώς έτσι θα καταγραφεί η πλήρης εικόνα της καταστροφής και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες θα είναι γρήγορη. Ήδη από τις επιτόπιες αυτοψίες που διενέργησε το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ φαίνεται ότι υπάρχουν εκτεταμένες ζημίες, οι οποίες, μάλιστα, σημειώθηκαν λίγο πριν την συγκομιδή».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος