FOLLOW US: facebook twitter

Στις επάλξεις οι διασώστες του ΕΚΑΒ – Αυξημένες κατά διαστήματα οι βάρδιες στην Ηλεία, παρά τα προβλήματα

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:

-Τα επισημαίνει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος

Στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει αυξήσει τις διακομιδές «ύποπτων» κρουσμάτων, χωρίς να έχουν μειωθεί τα non covid περιστατικά.

Η αναστολή των αδειών του προσωπικού έχει δώσει το περιθώριο και για τέταρτο ασθενοφόρο στην πρωινή βάρδια ορισμένες ημέρες της εβδομάδας, προκειμένου να ανταποκριθούν στον φόρτο εργασίας, καθώς έχουν επανέλθει στον στόλο δύο ασθενοφόρα που είχαν ακινητοποιηθεί λόγω βλάβης.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, οι διασώστες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό για να μην εκδηλωθεί κρούσμα στο προσωπικό, ζητώντας από τους πολίτες να ενημερώνουν αναλυτικά για το αν επιθυμούν διακομιδή που αφορά είτε «ύποπτο» είτε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, ώστε να είναι ενήμεροι οι διασώστες.

«Θέλουμε να λαμβάνουμε πραγματικές πληροφορίες από το περιβάλλον κάθε ασθενή που διακομίζουμε, ώστε να γνωρίζουν οι διασώστες επακριβώς περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι ντροπή να νοσεί κάποιος από κορονοϊό ή να έχει ύποπτα συμπτώματα, διότι έτσι μπορούμε και εμείς να ενεργήσουμε καλύτερα και να αντιμετωπίσουμε κάθε διακομιδή. Σε κάθε περίπτωση, οι διασώστες λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για να αποτραπεί η διασπορά του ιού», τόνισε και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του ΕΚΑΒ με προσωπικό και οχήματα, καθώς η επιβάρυνση είναι ήδη σημαντική στο προσωπικό.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε πως, σε αντίθεση με το πρώτο «κύμα» του κορονοϊού τον περασμένο Μάρτιο, είναι αυξημένες οι διακομιδές ασθενών που δεν σχετίζονται με τον κορονοϊό, γεγονός που αυξάνε την πίεση στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ.  Επίσης παραμένουν ανεξόφλητα τα «εκτός έδρας» του 2020, ενώ επίκειται σύντομα συνάντηση του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων με τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο για να διευθετηθεί σε μόνιμη βάση η μεταστέγαση του ΕΚΑΒ στην πόλη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος