FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Στις 750.000 ευρώ οι ζημιές της κακοκαιρίας

Ημερομηνία: 02-03-2021 | Συντάκτης:

Ισχυρό αποτύπωμα άφησε στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων η κακοκαιρία του Ιανουαρίου, αφού οι ζημιές που προκλήθηκαν, φτάνουν στο ύψος των 750.000 ευρώ. Οι υπηρεσίες του δήμου ολοκλήρωσαν πριν από μερικές ημέρες την καταγραφή σε κάθε περιοχή και συνέταξαν το τεχνικό δελτίο για να υποβληθεί η σχετική πρόταση στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα υποβληθεί πρόταση στη ΣΑΕΠ 801 του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για Αποκαταστάσεις ζημιών Έργων Υποδομής που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά το μήνα Ιανουάριο 2021.

Με βάση την καταγραφή των υπηρεσιών, έχουν προκληθεί ζημιές στο παλιό κοιμητήριο στα Καλυβάκια, κατολισθήσεις και καθιζήσεις στον κεντρικό αγροτικό οδικό άξονα στη θέση «Μπάμπες» της κοινότητας Μακρισίων, ενώ κατέρρευσαν πρανή και έρεισμα δημοτικού δρόμου στην θέση « Αϊ-Γιάννης. Επίσης έχει διαπιστωθεί φραγή από φερτά υλικά και αποκάλυψη των βάσεων έδρασης του γεφυριού Σελινούντα στον δρόμο προς φράγμα Φλόκα.

Σοβαρές ζημιές έχουν διαπιστωθεί σε γεφύρια και αγροτικούς δρόμους στο Γραίκα και στο Πλουτοχώρι, δρόμο προς βιολογικό καθαρισμό κοινότητας Πλουτοχωρίου, ενώ προβλήματα έχουν ο κεντρικός δρόμος από παλιά Σκιλλουντία προς Φρίξα και στον παραποτάμιο δρόμο πριν από τον οικισμό Σκάλα κοινότητας Διασέλλων, από κατολίσθηση λοφίσκου. Προβλήματα προκάλεσε και η υπερχείλιση και κατάρρευση πρανών του ποταμού Σελινούντα σε δύο σημεία στο ύψος των Εργατικών κατοικιών Κρεστένων και η υπερχείλιση ρέματος στην κοινότητα Κάτω Σαμικού.

Στη Δημοτική Ενότητα Αλιφείρας θα αποκατασταθούν βραχοπτώσεις στο ύψος της Ιεράς Μονής Σεπετού κοινότητας και η κατολίσθηση δρόμου από την κοινότητα Βρεστού προς τον οικισμό Λογγό. Στη Δημοτική Ενότητα Ανδρίτσαινας θα γίνουν παρεμβάσεις σε δύο σημεία του δρόμου προς τον οικισμό Χελιδόνι της κοινότητας Δαφνούλας καθώς και στο πλακοσκεπές γεφύρι στον ποταμό Μιλάωνα της τοπικής κοινότητας Ματεσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος